Porsche 718 Cayman GT4 RS

Martin K.
Foto: Automedia

Novi Porsche 718 Cayman GT4 RS je lakša, snažnija i još bolja izvedba jednog odličnog sportskog automobila Caymana GT4. Predviđa se da bi mogao stići krajem 2021. ili početkom 2022. godine, a evo što možemo očekivati.

GT4 je Porscheov šestak vratio nazad nakon što ga je posljednjim redizajnom zamijenio četverocilindrični turbak. Taj 4.0 trenutno izbacuje 414 konjskih snaga. Upravo taj isti motor naći će se u novoj RS izvedbi, no ovog puta trebao bi izbacivati čak 500 KS.

S obzirom da GT4 već koristi cijelu prednju osovinu i mnogo komponenti stražnje osovine od modela 911 GT3, ne očekujemo da ćemo vidjeti neke velike promjene u tom pogledu, već samo par sitnica.

Foto: Automedia

Ako će Porsche biti previše konzervativan s kalibracijama pogona i ovjesa, RS bi se mogao osjećati previše sličnim GT4 da bi opravdao svoju razliku u cijeni. Ali nema razloga za brigu, Porsche ima puno iskustva tankog rezanja torti – i puno kupaca voljnih platiti za taj okus.

Sljedeća objava

MotoGP: Odgođene VN Italije i Španjolske

Početak sezone 2020. za MotoGP-u pomaknuo se barem do sredine lipnja zbog dvije najnovije odgode. VN Italije, 29. i 31. svibnja, i VN Barcelone predviđena za 5. i 7. lipnja bit će preusmjerene na datum koji će biti naknadno određen. Kako sada stvari stoje sezona 2020. trebala bi započeti 21. […]