Porsche Boxster pretvorio se u skupocjen, ali prekrasan 356 Speedster

Martin K.
Foto: JayEmm on Cars

S niskim vjetrobranskim staklom, školjkastim sjedalima i minimalnim sklopivim krovom, originalni Porsche 356 Speedster postao je instant hit kada je predstavljen 1954. godine. Proizveden u samo nekoliko tisuća sa jedinstvenom konstrukcijom sigurno otežava bilo kakvu vrstu restauracije. U osnovi, to znači da vjerojatno postoji tek nekoliko stotina originalnih automobila koji još postoje, a svaki od njih košta pravo malo bogatstva.

Ako zaista želite 356 Speedstera, ali niste spremni potrošiti blizu milijun američkih dolara, stiže nam jedna vrlo zanimljiva ponuda iz Ujedinjenog Kraljevstva. Zove se Iconic Autobody 387 Speedster i, kao što mu ime kaže, temelji se na Boxsteru druge generacije te ima izrazito modificiranu karoseriju nadahnutu originalnim 356 Speedster-om.

Foto: JayEmm on Cars

Novi video na YouTube kanalu JayEmm on Cars prikazuje upravo tu modificiranu verziju Porschea i, kako čujemo, kvaliteta izrade je vrlo vrlo dobra. Svi vanjski paneli se lijepo uklapaju, a na snimci se vidi da su spojevi zaista savršeni. Za boju vozila također kažu da je odrađena kvalitetno.

Za razliku od potpuno obnovljene vanjštine, unutrašnjost automobila ostala je djelomično originalna. Međutim, postoji kombinacija smeđe kože i tkanine u retro stilu. Dobra vijest je da je automobil zapravo i dalje jako dobar za vožnju i to je zahvaljujući Boxsterovoj dobroj šasiji i motoru.

Foto: JayEmm on Cars
Foto: JayEmm on Cars

Tvrtka koja proizvodi ove 356 Speedsterove replike trenutno ima jedan na prodaju, a to je upravo automobil koji je prikazan u videu. Navedena je cijena od 69.995 funti (otprilike 610.000kn), a ako biste radije imali Speedster prema svojim specifikacijama, modifikacija će vas koštati oko 65.000 funti plus automobil.

Sljedeća objava

ICON doradio Katanu u stilu 80-tih

Nije često da ekipa ICON-a dobije svježe meso. “Naša uobičajena jela sastoje se od starijeg metala, servirana uz zdravu dozu zastarjelih mehaničkih dijelova”, kaže Kurt Walter, direktor dizajna za Portland outfit. Nije da se žali, njegova posada u prošlosti je ponudila nekoliko hitova koristeći najnevjerovatniji materijale. No, ‘Brand New Jack’ […]