Porsche pokreće proizvodnju u svoje dvije tvornice

Martin K.

Od ponedjeljka, 4. svibnja, Porsche ponovno pokreće proizvodnju svojih automobila. Sve potrebne mjere poduzete su unaprijed kako bi se osigurala maksimalna moguća sigurnost zaposlenika i tako da proizvodnja može povećati u fazama do punog kapaciteta. Također će se poštovati svi zahtjevi nadležnih tijela.

„Ponovno pokretanje važan je signal – za naše zaposlenike kao i za naše kupce. Vrlo smo pažljivo pratili i analizirali situaciju od samog početka i fleksibilno prilagođavali procese. Sada je pravo vrijeme da se radujemo s optimizmom i da nastavimo s radom – uz posebne mjere opreza “, kaže Albrecht Reimold, član Izvršnog odbora za proizvodnju i logistiku tvrtke Porsche AG.

Opsežan broj mjera donesen je za tvornice Porschea u Zuffenhausenu i Leipzigu. Osim što daju najvažniji značaj u osiguravanju zaštite zaposlenika, ove su mjere dizajnirane kako bi omogućile što brže obnavljanje uredne i učinkovite proizvodnje. Na primjer, proizvodni radnici moraju se pridržavati minimalne udaljenosti od 1,50 metra, slijediti osnovna pravila ponašanja ili raditi s maskom za lice u definiranim područjima.

Medicinske ustanove i medicinsko osoblje imaju apsolutni prioritet za Porsche kad je riječ o opremi sa zaštitnom odjećom. Tvrtka stoga organizira opremu u sklopu inicijative “Porsche pomaže”, a također donira novac bolnicama, kao i hranu bankama za hranu; proračun za donacije povećan je za pet milijuna eura.

“Trebat će mnogo truda da se ekonomski i socijalni sustav ponovno pokrene. Svatko mora dati svoj doprinos tome “, kaže Oliver Blume, predsjednik Izvršnog odbora Porsche AG. „Važno je imati pozitivan temeljni stav. Svaka kriza nudi i mogućnosti. I mi ih želimo maksimalno iskoristiti. ”

Tvrtka je u početku zaustavila proizvodnju u svoje dvije tvornice 21. ožujka 2020. na razdoblje od dva tjedna i najavila da će kontinuirano preispitivati ​​situaciju. Zbog poremećaja u globalnim lancima opskrbe, tvornice su zatvorene ukupno šest tjedana jer uredna proizvodnja nije bila moguća.

Foto: Porsche

Sljedeća objava

Milijardu stanovnika, a u mjesec dana nisu prodali niti jedan auto

Ako mislite da su stvari loše za proizvođače automobila u Europi ili SAD-u, proizvođači automobila koji opslužuju stanovništvo Indije sigurno bi imali nešto reći na to. Kako prenosi Car and Driver, Indija je od 25. ožujka u karanteni uzrokovanoj COVID-19, čime je zaustavljena sva proizvodnja i prodaja vozila. Rezultat toga […]