Porsche Taycan Turbo S vs. njemački Autobahn: Kako to izgleda kada se električnih 760 KS nađe na otvorenoj cesti

Josip J

Svima je već poznato da, uz trenutni okretni moment, električna vozila imaju nevjerojatna ubrzanja.

Loša strana ove pojave je u tome što najveća brzina obično pati. No, čini se da to nije slučaj kada Porsche odluči krenuti u EV svijet.

Automann-TV je YouTube kanal najpoznatiji po tome što se donosi najekskluzivnije i najnovije automobile na svijetu sa ciljem testiranja njihovih stvarnih mogućnosti, a to obično uključuje i njemačke autoceste.

Tako je na red došao i Porsche Taycan Turbo S. Njegovo se električno ubrzanje pokazalo prilično ‘opasnim’ s vremenom od 100-200 km/h od samo 6,9 sekundi,  a nije potrebno dugo ni da se dostigne maksimalna brzina od 270 km/h.

Vrhunsko ubrzanje i relativno velika maksimalna brzina dostupni su zahvaljujući drugom stupnju prijenosa, koji je na EV sceni prilično rijedak. A kako ovaj Taycan ide, ali i zvuči, pogledajte u videu.

Foto: Screenshot

Sljedeća objava

Pogledajte proces u kojem je ovaj legendarni Jaguar E-Type restauriran u pravu ljepoticu

Ovaj Jaguar E-Type bio je, donedavno, parkiran 40 godina kada su ga pronašli u garaži na jugoistoku Engleske odakle se nije se preselio od 1979. godine. E-Type UK je specijalni E-Type restaurator, i potrošio je nešto vremena i truda vraćajući život ovom privlačnom Jaguaru iz 1964 godine. Prvo je na […]