Porsche Taycan Turbo S vs. njemački Autobahn: Kako to izgleda kada se električnih 760 KS nađe na otvorenoj cesti

Vozilica

Svima je već poznato da, uz trenutni okretni moment, električna vozila imaju nevjerojatna ubrzanja.

Loša strana ove pojave je u tome što najveća brzina obično pati. No, čini se da to nije slučaj kada Porsche odluči krenuti u EV svijet.

Automann-TV je YouTube kanal najpoznatiji po tome što se donosi najekskluzivnije i najnovije automobile na svijetu sa ciljem testiranja njihovih stvarnih mogućnosti, a to obično uključuje i njemačke autoceste.

Tako je na red došao i Porsche Taycan Turbo S. Njegovo se električno ubrzanje pokazalo prilično ‘opasnim’ s vremenom od 100-200 km/h od samo 6,9 sekundi,  a nije potrebno dugo ni da se dostigne maksimalna brzina od 270 km/h.

Vrhunsko ubrzanje i relativno velika maksimalna brzina dostupni su zahvaljujući drugom stupnju prijenosa, koji je na EV sceni prilično rijedak. A kako ovaj Taycan ide, ali i zvuči, pogledajte u videu.

Foto: Screenshot

Sljedeća objava

Pogledajte proces u kojem je ovaj legendarni Jaguar E-Type restauriran u pravu ljepoticu

Ovaj Jaguar E-Type bio je, donedavno, parkiran 40 godina kada su ga pronašli u garaži na jugoistoku Engleske odakle se nije se preselio od 1979. godine. E-Type UK je specijalni E-Type restaurator, i potrošio je nešto vremena i truda vraćajući život ovom privlačnom Jaguaru iz 1964 godine. Prvo je na […]