Porsche Taycan uskoro sa stražnjim pogonom

Martin K.
Foto: Porsche

Čini se da se njemački proizvođač automobila priprema predstaviti jeftiniju verziju s pogonom na stražnje kotače, navodi se u intervjuu za Car Magazine s šefom Porscheova odijela za istraživanje i razvoj Michaelom Steinerom. Ova novija verzija, koja će se pridružiti Taycan Turbo S, Taycan Turbo i 4S, imat će manju bateriju i prodavat će se na tržištima poput Kine koja ne trebaju pogon na svim kotačima, rekao je Steiner.

Porsche nije dao TechCrunch nikakve posebne detalje o ovoj misterioznoj četvrtoj varijanti Taycana. Njemački proizvođač automobila rekao je da ne govori o budućim proizvodima, dodavši da se njegova “inicijativa za elektrifikaciju neće zaustaviti sa samo tri Taycan-ove inačice.”

Nakon rada godina i više od milijardu dolara inicijalnog ulaganja, Porsche je u rujnu predstavio dvije varijante svog prvog električnog vozila – Taycan Turbo S i Taycan Turbo.

Tvrtka je samo sedam tjedana kasnije predstavila Taycan 4S, treću verziju svog potpuno električnog vozila.

Svi Taycani, uključujući 4S, imaju istu šasiju i ovjes, iste elektromotore te ostale dijelove. 4S je lakši, jeftiniji i nešto sporiji od ostalih verzija. Za sada je standardni 4S najjeftiniji Taycan, a dolazi s baterijom od 79,2 kWh i parom elektromotora koji proizvode 482ks (360 kW).

Tu je i 4S performance-battery-plus verzija, koja dolazi s baterijom od 93.4 kWh i dvostrukim elektromotorima koji mogu proizvesti do 563 KS (420 kW). Oba 4S modela imaju najveću brzinu od 250 km/h i ubrzanjem od 0-100km/h za 3,8 sekundi.

Sljedeća objava

Potpuno prilagođeni KTM 1290 Super Duke

Kada pogledate kontroverzno oblikovani KTM 1290 Super Duke R, vjerojatno nećete pomisliti eto “vitke balerinke”. No, to je ono što je prolazilo kroz pamet ljudi u Louisu, salonu motocikala u Hamburgu u Njemačkoj, koja je počela s radom još davne 1938.  Osim redovne i online prodaje, Louis izrađuje nevjerojatne motocikle […]