Potpuno prilagođeni KTM 1290 Super Duke

Martin K.

Kada pogledate kontroverzno oblikovani KTM 1290 Super Duke R, vjerojatno nećete pomisliti eto “vitke balerinke”. No, to je ono što je prolazilo kroz pamet ljudi u Louisu, salonu motocikala u Hamburgu u Njemačkoj, koja je počela s radom još davne 1938.  Osim redovne i online prodaje, Louis izrađuje nevjerojatne motocikle po želji takozvane „Custom bike“, a Caty M. Glam, ime koje je dodijeljeno ovom po želji izrađenom KTM 1290 Super Duke R je savršen primjer njihovog rada.

Kay Blanke dizajnirao je Caty M. Glam, uz pomoć Martina Struckmanna i Detlefa Stüdemanna. KTM je rastavljen, a motor je ponovo lakiran u različite nijanse crne boje, s kontrastom dobivenim od vijaka u srebrnoj boji dok je karoserija kromirana. Korištenjem elektrolitičkog postupka, varovi su zadržali svoju cjelovitost kako bi se boja mogla nanijeti.

Foto: Volker Rost

Kaskaderica Mai-Lin Senf vozila je Caty M. Glam na festivalu Glemseck 101 u Stuttgartu, događaju koji okuplja 50.000 ljudi. Nastupila je na međunarodnom natjecanju u sprintu na 200 metara, a 180 kilograma težak KTM 1290 Super Duke R pobijedio je u prvom krugu. Međutim, problemi s kotačima spriječili su Caty M. Glam i Mail-Lin da napreduju. Kako bi se spriječili budući gubici na Intermotu i ostalim natjecateljskim događajima, ugrađen je KTM-ov wheelie control, i to s velikim uspjehom, kaže Louis.

Moramo priznati da nam se prilično sviđa sve o Caty M. Glam, a Senf je sigurno pokazala da je sposobna ukrotiti ovu vitku balerinu.

Sljedeća objava

Nova 'mačka' u Hrvatskoj: Nova Ford Puma stigla na naše tržište, evo koliko će koštati

Nova Ford Puma napokon je stigla u salone diljem Hrvatske. Nekadašnji popularni coupet danas je crossover te donosi učinkovitost hibrida, najbolji prtljažni prostor u klasi i crossoversku privlačnost. Puma otvara novo poglavlje Fordovog dizajnerskog identiteta sa stilskim značajkama koje uključuju prepoznatljiva prednja svjetla i atletske linije. SUV-ovske proporcije donose povišeni […]