Predstavljena nova Hyundai Kona, uskoro u hrvatskim salonima

Martin K.

Hyundai Kona je uspješna priča ovog korejskog diva u Europi još od njenog predstavljanja 2017. godine.

U roku od samo tri godine, ovaj crossover postao je jedan od najpopularnijih Hyundaijevih modela u Europi, gdje je prodano više od 228.000 primjeraka.

Dobitnica je nagrade iF za dizajn 2018., nagrade Red Dot za 2018. i nagrade IDEA za dizajn 2018. Kona igra ključnu ulogu u Hyundaijevoj strategiji elektrifikacije, kombinirajući elektrificirane pogonske sklopove sa SUV tipom karoserije. Bio je to prvi Hyundai SUV dostupan s nizom elektrificiranih pogonskih sklopova, uključujući hibridnu i potpuno električnu verziju.

U ožujku je Hyundai započeo proizvodnju Kone Electric u svom češkom proizvodnom pogonu. Sada Hyundai proširuje elektrifikaciju serije Kona uvođenjem 48-voltne blage hibridne tehnologije na dizelske i benzinske motore.

S najnovijim poboljšanjima, Kona će biti prvi put dostupna kao N Line verzija, kombinirajući zabavu u vožnji i izgled koji pobuđuje emocije. Hyundai Kona N Line ističe se sportskim prednjim i stražnjim dijelom, oblogama u boji karoserije i specifičnim dizajnerskim kotačima.

Interijer je sada dostupan s paketom boja N Line sa sjedištima od tkanine, kože ili antilopa. Uz to, prepoznatljivi crveni šavovi, metalne papučice i N logotip na mjenjaču i na sjedalima doprinose sportskom izgledu i osjećaju.

U svojim dimenzijama nova Kona duža je za 40 mm od prethodne verzije, što joj daje elegantniji i dinamičniji izgled kako bi uravnotežila svoj široki, snažni vizualni stav.

Što se tehnologije tiče, Kona osim novog ekrana donosi i najnoviju nadogradnju Bluelinka, koja uključuje korisnički profil, navigaciju, informacije o parkiranju uživo i još mnogo toga. Kupci mogu imati personalizirani korisnički profil koji se može prenijeti na druga Hyundaijeva vozila koja nude istu značajku.

Nova Kona također je opremljena dodatnim značajkama prepoznavanja glasa. Vozači mogu aktivirati i kontrolirati značajke poput klime, grijanje stražnjeg stakla i bočnih zrcala, kao i grijanje upravljača jednostavnim glasovnim naredbom.

Standardno je nova Kona opremljena Display Audio sustavom. Također je nadograđena bežičnim Android Auto i Apple Car Playem, što znači da kupci više ne moraju koristiti kabel za povezivanje svojih telefona s Display Audio sustavom.

Nova Kona opremljena je nizom sigurnosnih i pomoćnih funkcija u vožnji. Pametni tempomat (SCC) nadograđen je tako da uključuje funkciju zaustavljanja i kretanja. Poboljšan je i sustav za izbjegavanje sudara na slijepo (BCA), dostupan u kombinaciji s DCT-om, koji uključuje diferencijalne kočnice vozila kako bi se spriječio sudar ako se u blizini stražnjeg kuta (slijepa točka) otkrije drugo vozilo i vozač pokuša promijenite traku.

Nova Hyundai Kona u Hrvatskoj se očekuje krajem 2020. godine.

Foto: Hyundai

Sljedeća objava

F1: Ferrari razočaravajuće u Monzi, Lewisu 94. pole pozicija

Ono što se dalo i očekivati se ostvarilo u današnjim kvalifikacijama za VN Italije. Dvojac iz Mercedesa zaključao je prvi startni red, na koji kao da su pretplaćeni ove godine. Svoj 94. pole position osigurao je Lewis Hamilton sa samo 0.069 sekundi prednosti nad svojim momčadskim kolegom Bottasom. Lewis ove […]