Premijerno predstavljen novi Toyotin multipraktik – Proace City Verso

Josip J

Potpuno novi kompaktni furgon Proace City dočekao je svoju hrvatsku premijeru u raskošnom ambijentu na golf terenima u Zagrebu.

Time je novi model postao dostupan u svim Toyota salonima širom Hrvatske. Riječ je o paleti atraktivnih kompaktnih furgona koja će dodatno ojačati Toyotinu ponudu lakih gospodarskih vozila, a razvijen je u suradnji s Grupom PSA.

Novi Proace city automobil je prije svega namijenjen obrtnicima, poduzetnicima, tvrtkama jer daje sve ono što se očekuje od podrške koju gospodarsko vozilo mora pružiti. Pruža mogućnost 100% odbitka PDVa, te je oslobođen obračuna PPMV, a u ovom periodu promocije Toyota je za sve kupce uz novo odlično vozilo pripremila i najbolju ponudu koja nudi sjajne modele financiranja.

Proace City Verso je putnička varijanta Toyotina novoga furgona, koji pruža mogućnost smještaja do 7 osoba, uz čak tri ISOFIX priključka u drugom redu sjedala. Ovaj kompaktni furgon ima dvije izvedbe dužine – kratka od 4,4 m i duga od 4,7 m. Obje izvedbe mogu imati tri prednja sjedala, a bokovi mogu biti ostakljeni ili ne, pri čemu je duga verzija dostupna i s dvostrukom kabinom. Putnička izvedba je u ponudi s pet ili sedam sjedala, i u kratkoj i u dugoj izvedbi.

Proace City odlikuje odličnom nosivošću, uz najveći obujam teretnog prostora od 3,3 m3 (kratki model) do 4,3 m3 (duga izvedba s opcijom Smart Cargo), što znači da je u nju moguće smjestiti dvije europalete. Za one koji trebaju prenositi još veće ili teže terete, ovaj furgon može vući kočene prikolice do 1,5 tone.

Izbor benzinskih i dizelskih pogonskih motora nudi raspon snage od 75 do 130 KS, a tu je i izbor ručnih mjenjača s pet odnosno šest brzina, kao i automatski mjenjač s osam brzina.

Benzinski motori:
1,2 – 110 KS – ručni, 6-stupnjeva
1,2 – 130 KS – automatski, 8 stupnjeva
Dizelski motori:
1,5 D-4D – 75 KS – ručni, 5 stupnjeva
1,5 D-4D – 102 KS – ručni, 5-stupnjeva
1,5 D-4D – 130 KS – ručni, 6-stupnjeva
1,5 D-4D – 130 KS – automatski, 8-stupnjeva

Novi Proace City nudi široki izbor konfiguracija unutrašnjosti. Može imati dva odvojena prednja sjedala ili klupu s tri sjedeća mjesta. U izvedbi s dvostrukom kabinom, kada drugi red sjedala nije u upotrebi, klupu je moguće preklopiti, čime se dobiva ravna površina, a zatim pomaknuti pregradnu stijenu prema naprijed i tako povećati teretni prostor.

U cijeloj kabini razmješteni su pametno osmišljeni pretinci, od nosača kovanica i čaša preko većih otvorenih pretinaca do ladica ispod sjedala i prostora uklopljenih u krov, vrata i pod. Pristup prtljažniku je jednostavan čak i kada je vozilo parkirano na skučenom prostoru, zahvaljujući otvaranju stražnjeg stakla, u poklopcu prtljažnika.

Sigurnost i jednostavnost manevriranja podržava i stražnja kamera koja pruža pogled od 180 stupnjeva kao i dinamički prikaz odozgo na područje iza vozila. Sustav Smart Active Vicion pruža još višu razinu pomoći vozaču jer koristi dvije posebne kamere i zaslon od pet inča smješten na stropu radi prijenosa jasnog prikaza.

Korisnici furgona mogu kontrolirati svoj teret zahvaljujući funkciji Smart Load Indicator koja upozorava kada teret dosegne 90 posto najveće dopuštene težine, te uključuje upozorenje na ploči s instrumentima kada je premašena najveća nosivost.

Cijene ovog Toyotinog multipraktika kreću se 124.330 kn za teretnu, odnosno 129.990 kn s uključenim PDV-om.

Sljedeća objava

(VIDEO) Flota ovih rijetkih ljepotica nalazi se u – štali

Vjerojatno niste znali da postoji mjesto na kojem se nalazi 300 egzotičnih automobila i to u najobičnijoj štali gdje biste inače pronašli životinje ili sijeno. Tu ima svega, od Ferrarija, Lamborghinija, Corvetta, Mustanga i Porschea, a sve ih možete vidjeti u videu niže. Ova ogromna kolekcija automobila ima sve, od Forda Pinta do Lamborghinija […]