Prvi električni Bentley do 2025.g.

Martin K.
Foto: Bentley

Otkad je Bentley objavio da planira elektrificirati svoju gamu do 2023.g., glavno pitanje je bilo koji točno model će prvi doći „pod nož“ za tu svrhu.

Autocar sada izvještava da je Bentley započeo konceptualni postupak za električnu limuzinu visokog podvozja, karoserijom sličnom Jaguaru I-Pace, koja će biti predstavljena do 2025. godine.

Izvršni direktor Bentleyja Adrian Hallmark rekao je Autocaru da će takav dizajn kombinirati karoseriju višeg podvozja kako bi se baterija prilagodila tradicionalnom obliku limuzine, a opet ne toliko da automobil zađe u SUV područje. Takvi karoserijski stilovi stekli su veliku popularnost u posljednjih pet godina zahvaljujući coupe SUV-ovima, a Bentley će se, kao i uvijek, usredotočiti na performanse i luksuz.

Međutim, ako postoji jedna stvar koja ne motivira Bentley da žuri kad je u pitanju razvoj, to je trenutna tehnologija baterija, čak iako Bentley ima podršku Volkswagen grupe i EV tehnologije. Hallmark smatra da trenutna tehnologija još uvijek nije na razini na kojoj bi kupcima omogućila dovoljan spoj veličine, težine i raspona.

“Ako ćemo električni automobil predstaviti sredinom 2020-ih, onda on ili mora biti manji od današnjih automobila ili iste veličine, a manji nije privlačno rješenje jer podrazumijeva segment nižeg cijenovnog razreda. “, rekao je Hallmark. “Predviđanje je da će tehnologija ponovno krenuti naprijed, a to će nas staviti na rub onoga što mislimo da moramo pružiti kupcima: 500-550 kilometara dometa ili dovoljno za krstarenje prosjekom od 100 km/h pet sati. “

Parametri koje Hallmark navodi, sa današnjim baterijama jedva se mogu postići, tako da je čekanje pet godina razborita taktika ako proizvođač automobila razmišlja o određenom rasponu i veličini vozila.

Bentley je prošle godine ponudio pregled mogućeg EV modela sa EXP 100 GT koncept (na slikama) za svoju stogodišnjicu; imao je električni pogonski sklop, a sastojao se od četiri električna motora koji proizvode kombiniranu snagu od 1.340 KS i najveći okretni moment preko 1490 Nm. Sam koncept, naravno, bio je veliki GT s dvoja vrata, ali Bentley tada nije nagovijestio da će takva karoserija biti među prvim u njihovoj električnoj ponudi. S obzirom na Hallmarkove najnovije komentare više bi se naginjao luksuzu i dometu, a ne brzinskim performansama na granici prijanjanja uz pun potencijal ubrzanja i snage koje nude električni motori.

Vrijeme će pokazati hoće li se Bentley moći pridržavati ciljanog datuma 2025. za svoj prvi električni automobil, a ostatak game dobiti će hibridne tehnologije puno prije drugog dijela desetljeća.

Sljedeća objava

Teslin roadster za apokalipsu

Dizajniran kao Teslin Roadster Safari, dizajn donosi mnoštvo bitnih modifikacija koje obećavaju opstanak u najtežim uvjetima (da, čak i Covid-19). Koncept je dijelo digitalnog dizajnera BradBuild iz Los Angelesa. “Ovaj Teslin Roadster Safari bio je inspiriran najnovijom svjetskom pandemijom,” izjavio je Brad za Robb Report. “Živimo u apokalipsi i definitivno […]