MotoGP: Quartararou prijeti kazna u Jerezu zbog kršenja MotoGP pravila

Martin K.

Vozaču Petronas Yamahe Fabio Quartararou prijeti kazna u uvodnom kolu prvenstva MotoGP-a u Jerezu, nakon što je prekršio pravila o treningu i upoznavanju staze.

Quartararo je testirao francusku specifikaciju SBK-a Yamaha R1 koju obično vozi Mathieu Gines na stazi Paul Ricard prošlog mjeseca, odvozivši gotovo dvjesto krugova u dva dana na stazi u blizini njegove kuće u Nici.

Međutim, MotoGP-ova pravila određuju da vozači mogu trenirati na motociklima samo s ograničenim preinakama, poput kotača, kočnica tj. dijelovi koji se mogu mijenjati, ali dodaci za performanse poput elektronike i podešavanja motora zabranjeni su.

Pravila su donesena posljednjih godina nakon što su brojni vozači koristili napredne cestovne motocikle od 1000 kubika s dodacima poput karbonskih kočnica i MotoGP-ove standardizirane Magnetti Marinelli elektronike.

Kako je njegov trening bio pokriven sa više postova na društvenim mrežama koji prikazuju garažu i njega na stazi, čini se da neće biti dvojbe za disciplinsku komisiju u Jerezu.

“Ne trebam motocikl koji će raditi dobra vremena, već motocikl za treniranje”, rekao je. “Stoga je on i više nego dovoljna i na kraju nisam utvrdio grešku. Uz više opreme sigurno bismo bili još brži, ali tamo je, iskreno, kompromis bio savršen. Bilo je upravo ono što sam trebao i stvarno sam uživao! ”

Iako kazne mogu biti opsežne za takve prekršaje, vjerovatno je da će mu najteža sankcija biti gubitak ograničenog vremena na stazi u uvodnom krugu godine.

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

(FOTO) Ovaj Nissan Juke izgleda fantastično, no biste li dali dva milijuna kuna za ovu japansku grdosiju?

Ovaj modificirani Nissan Juke-R trenutno se prodaje u Njemačkoj po cijeni od 2.200.000 kuna. Nazvan je SVM Juke-R700 i jedan je od pet primjeraka u cijelom svijetu. Pokreće ga isti 3,8-litreni V6 motor s dva turbo-motora kakav ćete naći u Nissanu GT-R, osim što je jako modificiran. Sad dolazi s […]