Redizajnirani Ferrari Portofino M

Martin K.

Unatoč globalnim virusima i slično, Ferrari pušta nove automobile brzinom munje. Dakle, nakon F8 Spider, SF90 i Rome dolazi nam novi, Portofino M.

M označava Modificata, talijanski senzualniji način da kažu ‘zatezanje bora na automobilu’ tj. redizajn. Portofino je dobio dodatne brojke u performansama jer se na pomolu nazire novi Mercedes-AMG SL, a sve je to zahvaljujući tehnologiji podijeljenoj s Romom.

Ferrarijevi GT automobili s prednje smještenim motorom sada dijele motor i mjenjač. Tako je Portofinov 3,9-litreni V8 turbo pojačan na 620 konjskih snaga (s dosadašnjih 600ks), a tu je i novi osamstupanjski mjenjač s paddleshift-om (zamjenjuje sedamstupanjski) i, što je najvažnije, prekidač načina rada Manettino na upravljaču sada dobiva dodatnu opciju – ‘Race’.

To je velika stvar, jer to znači da je Ferrarijev automobil s otvorenim krovom, koji se smatra njegovim malo mekanim, početnim modelom u usporedbi sa gornjim modelima sa srednje smještenim motorom i V12 motorom, sada malo promijenio filozofiju.

To se ogleda u dotjeranom vanjskom dizajnu, koji je asertivniji nego prije, uglavnom zahvaljujući novim odbojnicima. Novi ispušni sustav doveo je do popriličnih promjena oko stražnjeg difuzora, dok je bočna aero linija sada u skladu sa usisima ispred prednjih kotača.

Mjenjač je uzet sa svemogućeg Ferrarija SF90, iako s dužim omjerima. Unatoč tome, prvih sedam stupnjeva prijenosa osmišljeno je tako da budu kratki i udarni, dok osmi djeluje kao stupanj za opuštenu vožnju.

Pitate se kako stoji uz Romu? “Portofino nije otvorena verzija Rome, baš kao što ni Roma nije zatvorena verzija Portofina”, tvrdi Ferrari. “Vjerujemo da su savršeno dizajnirani za suživot u našem asortimanu modela. Različiti Ferrariji za različite Ferraristije. “

Nema Portofina koji više nije sa znakom M, ako se pitate. Što znači da najslabiji Ferrari koji sada možete kupiti ima 620 konjskih snaga.

Foto: Ferrari

Sljedeća objava

Toyota predstavila svoj GR Super Sport, hiperautomobil za Le Mans

Već neko vrijeme znamo da Toyota razvija hiper automobil za utrke na Le Mansu 2021. Zove se GR Super Sport i sudjelovati će u novoj LMH kategoriji. I evo ga, napravio je demo krug prije nego što je krenuo LM24 prošlog vikenda. GR Super Sport temelji se na prototipu TS050 […]