Rolls Royce Ghost za još ekskluzivniju elitu

Martin K.

Iako novom Ghostu baš i ne nedostaje prostora za stražnje noge, ako ćete većinu vremena provesti sjedeći straga sigurno ćete poželjet novi model ‘Extended’, koji je nevjerojatnih 170 mm duži od standardnog automobila. Rolls kaže da ima najviše stražnjih prostora za noge od bilo koje druge limuzine, osim gigantskog Phantom Extendeda, tako da će čak i najviši VIP-ovi imati prostora za ispružiti se.

Stvoren za “vrlo dinamičnu skupinu poduzetnika” koja želi “poslovni alat vođen šoferom preko tjedna te udoban i dinamičan automobil preko vikenda za vlastitu vožnju”, LWB Ghost je mehanički identičan uobičajenom automobilu, što znači da ima izuzetno glatki V12 s 570ks za 0-100km/h za 4,8 sekundi. Nije loše s obzirom na to da teži 2,6 tone.

Unutar Extendeda dobiva se mogućnost zavaljenog “Serenity Seat” -a poput naslonjača koje dobivate na poslovnim avionima, te hladnjaka posebno razvijenog za hlađenje vintage i non-vintage šampanjaca na njihove idealne temperature (11 i 6 stupnjeva).

Rolls kaže da je Ghost “tehnološki najnapredniji Rolls-Royce ikada stvoren”, ali rekao je da je tehnologija “pažljivo primijenjena kako bi odrazila potražnju kupaca za mirnim okolišem, bez nepotrebnih ometanja”. Dakle, iako ima sav komplet potreban za vođenje posla sa stražnjeg sjedala, užasno je jednostavno za isključiti se i rashladiti.

Standardni Ghost starta s cijenom nešto manje od 250.000 funti. Još nema riječi o tome koliko će vas koštati dodatnih 170 mm metalnih proizvoda, no prve isporuke bit će izvršene do kraja ove godine.

Foto: Rolls Royce

Sljedeća objava

Legendarna Mazda MX-5 dobila je novi ovjes, ali i dodatnu snagu

Malo tko bi, kada bi pogleda Mazdu MX-5, pomislio “da je bar malo viša i da može kroz šumu”. Ipak, YouTube kanal pod nazivom Gingium odlučio je napraviti upravo takav projekt. Autori ove stranice proveli su posljednjih nekoliko mjeseci donoseći zanimljiv sadržaj zasnovan na “zanimljivom inženjeringu”.. Serija je započela krajem prošle […]