Sedamstupanjski ručni mjenjač od sada u 911 Carreri S i 4S

Martin K.

Ručni mjenjač sa sedam stupnjeva sada se može naručiti za sve modele 911 Carrera S i 4S kao alternativa standardnom osambrzinskom PDK mjenjaču. Kombiniran je s paketom Sport Chrono i stoga će se prije svega svidjeti vozačima koji vožnju povezuju sa pravim manualcem.

Uključen je i Porsche Torque Vectoring (PTV), a vozači će također cijeniti novi pokazatelj temperature guma. Ova dodatna funkcija u paketu Sport Chrono uvedena je s modelom 911 Turbo S, a pokazatelj temperature gume kombiniran je s indikatorom tlaka u gumama.

Pri niskoj temperaturi guma, plave trake upozoravaju na smanjeno prianjanje na cesti. Kako se gume zagrijavaju, boja indikatora mijenja se u plavo-bijelu, a zatim se mijenja u potpuno bijelu nakon postizanja radne temperature i maksimalnog mogućeg prianjanja. Sustav se deaktivira kada se postavljaju zimske gume.

911 Carrera S s ručnim mjenjačem ubrzava od nule do 100 km / h za 4,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 308 km / h. Težina 911 Carrera S Coupe s ručnim mjenjačem iznosi 1.480 kilograma – što je 35 kilograma manje od verzije s PDK-om.

Foto: Porsche

Sljedeća objava

Potpuno novi VW T-Roc Cabriolet na putu prema prodajnim salonima

Novi T-Roc Cabriolet na putu je prema prodajnim salonima i stiže taman na vrijeme za proljeće. Volkswagenov prvi cabrio crossover povezuje ono najbolje kako u kabrio, tako i u SUV svijetu, spajajući užitak u vožnji s korisnošću i upečatljivim dizajnom. Iz VW poručuju kako je prvi cabrio crossovera (CUV) udobno […]