Shelby predstavio Mustang GT500 sa preko 800 ks

Martin K.

Dobrodošli u divlji, divlji svijet Shelby GT500 Signature Edition.

Sigurno postoji mnogo Vas koji su razmišljanja da je 760ks u standrdnom Mustang GT500 sasvim dovoljno za auto takvog kalibra. Međutim, ljudi u Shelbyu smatraju da može i više. Odlučili su ponuditi paket nadogradnje motora koji 5,2 litreni V8 diže na preko 800 ks. Cijena? 29.995 dolara.

Novi hardver uključuje remenicu s manjim performansama, kao i novi interkuler i izmjenjivač topline koji se nalazi ispod ventiliranog poklopca od karbona. Lijepo. Nije sve u snazi, jer je vrhunski Mustang također spušten na opruge usmjerene na stazu i dobio je “agresivniji ovjes”.

Zatim su tu novi kotači i gume, te posebna sjedala Signature Edition i značke kako bi svi mogli znati kolika ste zapravo “faca”. Mnogo toga ludila ide i u dobrotvorne svrhe, dio zarade od svakog paketa dospijeva u Carroll Shelby Foundation.

Iz tvrtke u Las Vegasu GT500SE nije jedino što je ovih dana ugledalo svjetlo dana. Tvrtka je također najavila Signature Edition nadogradnje za GT350 i GT350R.

Za samo 9.995 dolara, paket GT350 Signature Edition izgleda dosta povoljno i može se primijeniti na bilo koji automobil od 2015. nadalje (iako će vam trebati modelna godina 2020. da biste dobili Shelby 55year značku).

Za GT350 neće biti povećanja snazi motora, tako da će se vlasnici morati zadovoljiti sa standardnih 526 ks, a paket uključuje agresivniji vizualni identitet.

Za oba modela, paketi će biti ograničeni na 100 primjeraka po godini, a oba modela mogu se naručiti i sa widebody kit-om za maksimalni vizualni učinak.

Foto: Shelby

Sljedeća objava

T.50 novo je remek djelo Gordana Murraya i košta više od 2,3 milijuna funti

Tko je Gordan Murray? Gordan Murray tvorac je jednog od najpoznatijih super automobila koji ni nakon 28 godina ne zastarjeva, štoviše još je uvijek jedan od modela u koji se ugledaju dizajneri kada kreću u dizajniranje novih modela. Radi se, naravno, o McLarenu F1. McLaren F1 u proizvodnju je krenuo […]