Spremni za Audi e-tron: Audi opremio FC Bayern punionicama

Martin K.

Tereni za trening FC Bayerna iz Münchena pripremaju se za novi Audi e-tron. Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Izvršnog odbora, Oliver Kahn, član Izvršnog odbora FC Bayern i član Audijeva odbora za prodaju Hildegard Wortmann dali su zeleno svjetlo izgradnji 38 električnih punionica. Točke punjenja trebali bi se naći na mreži krajem ljeta, upravo na vrijeme za početak sljedeće sezone Bundeslige, od koje će profesionalne nogometaše FC Bayerna voziti Audi e-tron, prvi potpuno električni SUV marke.

Cijeli tim moći će puniti svoje buduće električne automobile do 150 kilovata u podzemnoj garaži FC Bayerna na Säbener Strasseu. Početkom sljedeće godine Audi također želi opremiti Allianz Arenu u Münchenu punionicama gdje će obožavatelji i posjetitelji stadiona također imati koristi od njih.

Još u siječnju FC Bayern München i Audi objavili su da produžuju svoje partnerstvo do 2029. U sljedećih nekoliko godina, oba partnera žele zajedno raditi strateški na inovativnim marketinškim kampanjama i posebno elektrifikaciji.

Više od polovine voznog parka FC Bayerna bit će elektrificirano od jeseni što će omogućiti FC Bayernu da smanje emisiju flote na manje od 95 grama CO2 po kilometru za početak sezone Bundeslige te tako dati važan doprinos održivosti. Time će udovoljiti zakonskim zahtjevima za flote proizvođača koji će se primjenjivati od siječnja 2021.

Foto: Audi

Sljedeća objava

MotoGP: Dovizioso nije zainteresiran za nastavak suradnje ukoliko se ne ispune zahtjevi

Menadžer Andrea Doviziosa, Simone Battistella, prznao je da bi se talijanski vozač mogao suočiti sa godišnjim odmorom 2021. jer preogovori oko ugovora sa Ducatijem još uvijek nisu ni blizu kraja. Andrea je već tjednima u pregovorima s momčadi, a šef Gigi Dall’Igna nedavno je priznao da su stigli do zastoja […]