Tesla pokazala prvi respirator napravljen od dijelova automobila

Martin K.
Foto: Pixabay

Kao i ostatak svijeta, nekoliko bolnica u SAD-u imaju povećanu potrebu za respiratorima kako bi se spasili pacijenti koji su oboljeli od jačeg oblika koronavirusa. U izjavama tijekom posljednjeg mjeseca, Elon Musk bio je skeptičan da li će biti potrebno više respiratora jer izvršni direktor vjeruje da je vrhunac epidemije iza nas.

Međutim, Musk i dalje pokušava pomoći isporukom potrebne opreme, poput maski i respiratora. Teslin kineski tim i Musk uspjeli su osigurati višak od 1000 respiratora iz Kine i isporučili su ih bolnicama u Kaliforniji početkom ovog mjeseca

Prošli tjedan, izvršni direktor također je rekao da Tesla planira brzo otvoriti tvornicu u New Yorku kako bi napravili respiratore za pacijente s COVID-19, a također radi s Medtronic-om na izradi respiratora u svojoj tvornici u Fremontu.

Iz  Tesle su objavili kratak video u kojem se nalazi nekoliko Teslinih inženjera, uključujući Josepha Mardalla, Teslinog  direktora zaduženog za HVAC sustave u vozilima tvrtke, koji pokazuju rani prototip Tesla respiratora.

Pokušavaju koristiti što više postojećih dijelova koji se koriste u Teslinim vozilima kako bi ubrzali proces dizajna i proizvodnje.

Na donjem dijagramu svi narančasti dijelovi su dijelovi automobila:

Foto: YouTube

Koriste neke dijelove pronađene u HVAC sustavu Model 3, ali možemo vidjeti i neke očigledne Tesline dijelove – poput središnjeg zaslona i infotaiment sustava Modela 3. Iako imaju funkcionalni prototip, ne zvuči kao da je spreman ići u proizvodnju.

Jedan od Teslinih inženjera koji je predstavljen u videu izjavio je: „Imamo još puno posla, ali trudimo se da pomognemo barem nekim ljudima.“

Proizvođač automobila nije rekao kada misli da će moći započeti s proizvodnjom i isporukom novog uređaja.

Foto: YouTube
Sljedeća objava

MotoGP: Ducati nudi radikalno rješenje za raspored sezone 2020

Kako prenosi Autosport, Ducati vjeruje da će biti teško pronaći 10 zemalja koje bi mogle biti domaćin utrke ove sezone zbog pandemije koronavirusa, te je ponudio radikalno alternativno rješenje. Prvih šest utrka ove godine, bilo je ili odgođeno ili otkazano, te je vrlo izgledno da će takav scenariji biti i […]