Tesla stiže u Zagrebu? ‘Pripremamo se za uzbudljiv dolazak u Hrvatsku’

Josip J

Izvršni direktor Tesla Motorsa, Elona Musk, uzburkao je javnost prošle godine kada je na Twitteru napisao kako se “nada da će već sljedeće godine proširiti posao na Slovačku, Hrvatsku, Srbiju i većinu zemalja istočne Europe”.

Kako sada stvari stoje njegova nadanja će se obistiniti. Tvrtka Tesla Motors objavila je na svojim stranicama oglas za posao u Zagrebu.

Stoga se može zaključiti kako ovaj popularni proizvođač električnih automobila otvara svoje predstavništvo u Hrvatskoj.

U opisima poslova napisali su da se “pripremaju za uzbudljiv ulazak u Hrvatsku”. Trenutno traže dva radnika u Zagrebu – prodajnog predstavnika i za korisničku službu.

Još nije poznato podrazumijeva li dolazak Tesle otvaranje prodajnih centara Hrvatskoj ili pak prisustvo putem mogućnosti isporuke Tesla automobila koji su naručeni putem interneta.

Podsjetimo, Tesla Motors već ima salon u Ljubljani koji je otvoren sredinom ove godine. Godinu dana ranije omogućili su naručivanje putem interneta no problem je stigao kada je vozilo trebalo preuzeti i servisirati. Naime, preuzimanje je bilo u Nizozemskoj, a za servis vlasnici morali ići u najbliži centar, onaj u austrijskom Grazu.

Što se tiče dolaska Tesle u Hrvatsku iz njihovog europskog sjedišta u Francuskoj nisu nam htjeli niti demantirati niti potvrditi navedenu informaciju.

Foto: Netcarshow

Sljedeća objava

Audi predstavio RS6 Avant RS Tribute Edition po uzoru na legendarni RS2

Audi je predstavio specijalnu verziju modela RS6 Avant kojom odaje počast  legendarnom modelu RS2 Avant. Podsjetimo, RS2 Avant je sportski karavan koji je napravio Porsche iskoristivši brojne komponente razvijene u njegovom Zuffenhausenu. Novi Audi RS6 Avant RS Tribute Edition je baziran na modelu RS6 te je inspiraciju pronašao u legendi 90-ih s petocilindričnim motorom koja […]