Teslin roadster za apokalipsu

Martin K.
Fotot: BradBuild

Dizajniran kao Teslin Roadster Safari, dizajn donosi mnoštvo bitnih modifikacija koje obećavaju opstanak u najtežim uvjetima (da, čak i Covid-19). Koncept je dijelo digitalnog dizajnera BradBuild iz Los Angelesa.

“Ovaj Teslin Roadster Safari bio je inspiriran najnovijom svjetskom pandemijom,” izjavio je Brad za Robb Report. “Živimo u apokalipsi i definitivno moramo poboljšati svoju vozačku situaciju.”

Osim Teslinog električnog pogonskog pogona, na haubu, krov i bok ugrađeni su solarni paneli za dodatnu snagu i doseg. Inače, podignuta karoserija, zajedno sa širokim terenskim gumama obećava i besprijekoran off-road.

Kako biste osigurali da se nikad ne morate zaustaviti, automobil također ima čelični krovni nosač za smještaj rezervne gume i drugih potrepština poput hrane i vode.

Teslin safari dizajn odaje počast modelu Porsche 911 safari, ali bez simpatičnih okruglih lampi. Sa Mat crnom bojom i prednjim branikom, koncept spaja „old tech“ s novim i izgleda kao stvoren za Mad Maxa.

Iako ovaj koncept još uvijek živi samo u području mašte, izvršni direktor Tesle Elon Musk ima neprobojni (bullet-proof) Cybertruck u izradi, pa možda nije nerealno da Roadster spreman za apokalipsu nije ugleda svijetlo dana.

Sljedeća objava

Evo kako je Formula 1 promijenila svoja pravila kako bi izdržala obustavu zbog coronavirusa

Formula 1 nije stroj namijenjen prekidu u radu i ometanju pa je iznenadno usporavanje koje je nametnula pandemija COVID-19 postao sistemski šok za sport. Ne održavanje utrka znači da organizatori ne mogu naplačivati ulaznice, timovi ne mogu dobiti novac od sponzora, a kroz sve to svi od vozača do domara […]