Tonale je crossover očajnički potreban Alfi u ovom trenutku

Martin K.
Foto: Alfa Romeo

Nadolazeći Alfa Romeo Tonale obećava da će biti rijetka ljepotica u moru luksuznih crossovera, a biti će to i prvi hibridni model Alfa Romea. Najavljen konceptom na prošlogodišnjem sajmu u Ženevi, proizvodna verzija trebala bi stići krajem ove godine.

Tonale će biti baziran na FCA-inoj Small Wide platformi na kojoj su također Jeep Compass i Renegade, tako da su inženjeri već imali utaban put kako bi napravili sve da se ova Alfa osjeća jednako živo kao i one koje već volimo. Dok koncept sadrži plug-in-hibridni pogonski sklop, finalni model će vjerojatno koristiti konvencionalne hibridne postavke ili će ga Alfa ponuditi u obje verzije. U svakom slučaju, hibridni će se sustav upariti sa turbo četverocilindrašem, koji bi se također trebao naći u baznom modelu bez „struje“.

Konkurencija se sastoji od Audija Q3, BMW X1, Mercedes-Benz GLA klase, Volvo XC40 i još mnogih drugih tako da ovaj Tonale mora biti savršen u svakom pogledu. Alfi je očajnički potrebna veća prodaja, a s obzirom koliko su Giulia i Stelvio dobri za vožnju, ne sumnjamo u uspjeh novog člana Alfa Romeo obitelji.

Sljedeća objava

Jonathan Rea provozao se motociklom kroz kuću

Svima teško pada ova izolacija jer ne možemo uživati u stvarima i raditi ono na što smo navikli, no Jonathan Rea uspio je barem malo vratiti osjećaj na koji je navikao. Peterostruki prvak svijeta World Superbike serije trenutno je u svom domu i drži se uputa nadležnih da ne izlazimo […]