Triumph iznenadio predstavljanjem svog prvog električnog bicikla

Martin K.

Britanska tvrtka za motocikle Triumph upravo je lansirala prvi električni bicikl u tvrtki – kao “bicikl”. Novi e-bicikl poznat je kao Triumph Trekker GT. Triumph Motocikli su, naravno, poznatiji po svojim motociklima, iako pokazuju znakove života za EV kutak u odjela za istraživanje i razvoj.

Tvrtka je zapravo ispitivala vode s obzirom na potencijalni električni motocikl, ali sada se čini da je prvi električni Triumph dvokotač drugačije vrste. Triumph Trekker GT predstavljen je kao putnički orijentirani e-bicikl.

Snaga dolazi iz Shimano E6100 motora s srednjim pogonom koji ispušta 250W, ali maksimum je iznad 500W. Integrirana baterija je Shimano E8035 model s 504 Wh kapaciteta. Triumph etiketira Trekker GT dometom od 150 km s jednim punjenjem, ali to je u načinu najniže snage u idealnim uvjetima. Očekujte da će se približiti 50-75% objavljenog raspona na srednjim razinama pomoći pedala u stvarnim uvjetima.

Trekker GT također uključuje komplet Shimano Deore M600 hidrauličnih disk kočnica, LED rasvjetu, set blatobrana u punoj duljini, nosač, ABUS Proshield bravu na stražnjim kotačima i Selle Royal Vivo sjedalo.

Sjajna kombinacija komponenata i Shimano pogonskog sustava daju ovom biciklu lijepu cijenu od 2.950 funti, preračunajući u kune otprilike 24.770kn. Triumph Trekker GT sada je dostupan u Velikoj Britaniji, EU (osim u Njemačkoj i Austriji) i SAD-u.

Foto: Triumph

Sljedeća objava

150 sretnika testirati će novi Volkswagen ID.3

Za odabrane zaposlenike u Volkswagen Sachsen e-mobilnost sutrašnjice počinje danas. Naime, oni će testirati potpuno električni Volkswagen ID.3 u svakodnevici u razdoblju od nekoliko tjedana – prije nego što isporuke službeno krenu početkom rujna. Ukupno 150 ID.3 izgrađenih u Zwickau rezervirano je za zaposlenike u tri tvornice za svakodnevno testiranje […]