U dva dana uništena dva Rimca C-Two

Martin K.

Rimac C-Two spada u skupinu hiperautomobila sa svojom snagom od 1914ks i cijenom od otprilike 2 milijuna funti i možemo reći da je ponos nacije.

Sa naprednom tehnologijom i vizijom vlasnika Mate Rimca, Hrvatska je od zemlje sa nikakvom autoindustrijom skočila u sam vrh svjetske kreme sa automobilom koji bez problema dostiže maksimalnu brzinu od 412km/h.

Kako bi bili u mogućnosti ponuditi svoj automobil na svim svjetskim tržištima, Rimac mora proći niz rigoroznih crash testova. Upravo dva takva testa kompanija je odlučila podijeliti sa javnošću. Dva C-Two u dva dana. Jedan pokazuje sudar pri brzini od 40 km/h dok drugi je bio pri 56km/h.

“Vrijednost koju vidimo kako nestaje u milisekundama, dva puta tijekom dva dana, ogromna je”, kaže inženjer Petar Majanović, dodajući, “Međutim, rezultat toga je mnogo važniji od vrijednosti koju smo uložili.”

Do kraja testiranja iz Rimca su najavili kako će ukupno biti uništeno 11 prototipa kako bi se zadovoljili svi standardi. Iako bolno, moramo priznati da slow motion snimke sudara izgledaju poprilo+ično zadovoljavajuće.

Foto: Screenshot

Sljedeća objava

Ferrari 812 Superfast toliko brz da može ostati bez stražnjeg stakla

Prilično je sigurno reći da je Ferrari 812 Superfast, kako bi i samo ime govorilo, uistinu ‘super brz’ automobil. S 6,5-litrenim atmosferskim V12 ispod poklopca motora krije 800 konjskih snaga. No ne samo da ima dovoljno snage za “čupati asfalt”, već ima dovoljno snage da izbaci i svoje stražnje staklo. […]