Upoznajte naoružani Lincon Navigator za specijalne zadatke

Josip J

Lincoln Navigator L ogroman je automobil i za američke prilike. Gotovo je pola metra duži (i prilično širi) od Range Rovera.

Također je izuzetno težak, oko 2,7 tona. Američka verzija EuroNCAP-a, IIHS, dala mu je ocjenu pet zvjezdica zbog sigurnosti, ali to i ne čudi.

Dovoljno je reći da Navigator L ima oklop koji štiti svoje putnike od 7,62 mm napadačke puške, ali i od eksplozije dvije ručne bombe. Da – ovo je INKAS-ov oklopni Lincoln Navigator L.

Veliki 22 colni kotači sada su prekriveni gumama za runflat, a sve su šarke vrata i kritične točke konstrukcije ojačane. Postoji čak sirena i sustav PA koji “privlače pažnju u slučaju napada”.

INKAS zadržava standardni pogonski sklop – 3,5-litreni V6 jačine 450 KS i 510 Nm okretnog momenta putem 10-stupanjskog automatskog mjenjača. Srećom, ovjes je ojačan.

Tu je i zaštita baterije i ECU-a, kao i stakla koja su otporna na metke. Idealan obiteljski automobil za one sumnjivije prošlosti.

Foto: TopGear

Sljedeća objava

Novi Caterham Super Seven teži 565 kilograma i čista je zabava na kotačima

Iako možda ne izgleda novo, ovaj Caterham Super Seven 1600 novi je retro model inspiriran ikonom ove marke. Za razliku od prethodna dva retro modela koji su imali 660ccm ovaj je pogonjen sa 1,6-litreni motor, prenosi CarThrottle. Možda 1.6 ne zvuči mnogo, pogotovo kada je atmosferski, ali je dosta u automobilu […]