Veliki bubrezi i na novom BMW M3

Martin K.

Vrlo močni modeli BMW M3 i M4 trebali bi debitirati kasnije ove godine, a nadali smo se da će samo M4 imati kontroverznu masivnu rešetku na prednjoj strani. Standardna limuzina serije 3 ima normalno proporcionalnu rešetku, no to, nažalost, nije slučaj sa M3, jer smo vidjeli testiranje prototipa M3 s izloženim bubrezima.

Novi M3 i M4 mogli bi biti posljednji takve vrste prije nego što BMW-ova M divizija postane elektrificirana, pa možda veliki bubrezi i nisu toliko velika stvar.

Oba automobila pokreće BMW-ov twin-turbo 3.0-litarski redni šestak, prvi put predstavljen u munjevito brzim modelima X3 M i X4 M. Proizvodi 473 konjske snage u standardnom obliku i 503 KS u Competition izvedbi.

Osim masivne rešetke za bubrege, M3 se odlikuje znatno širom karoserijom od standardne serijske izvedbe bez masivne rešetke i ima veće blatobrane s većim kotačima i širim gumama. Sprijeda je dodan ulaz za zrak, a straga je agresivniji razdjelnik sa četverostrukim ispuhom kako bi pojačao zvuk turbo šestice.

Foto: KGP PHOTOGRAPHY

Sljedeća objava

F1: Druga utrka sezone, Lewis bez greške, Ferrari sam sebi najljući neprijatelj

Sedam dana nakon prve utrke sezone, startala je i druga. Domaćin poznat, po drugi puta za redom Red Bull Ring ugostio je najveće zvijezde motosporta, vrijeme idealno. Nakon prve utrke vidjelo se da momčadi imaju puno toga za odraditi u samo tjedan dana kako se ne bi ponavljale scene da […]