Veliko priznanje: Mazda3 osvojila je nagradu za Svjetski automobilski dizajn 2020. godine

Josip J

Mazda ove godine slavi sto godina svog postojanja, a kao kruna te obljetnice stigla je nagrada za Svjetski automobilski dizajn 2020. godine za model Mazda3.

Riječ je o jednoj od posebnih kategorija natjecanja World Car Awards (WCA) , a Mazda3 je drugi model ovog proizvođača koji je osvojio ovaj naslov nakon Mazde MX-5 2016. godine.

Predstavljena 2010. godine, Mazdina jedinstvena dizajnerska filozofija Kodo i njena sposobnost da unosi vitalnost u automobil bila je pokretačka snaga višestruko nagrađivanog dizajna.

Mazda3, lansirana 2019. godine, bila je prvi Mazdin model koji je pokazao najnovija dostignuća u dizajnerskom jeziku Kodo. Samo kroz stotine sati mukotrpnog rada u oblikovanju i oslikavanju gline moguće je otkriti jedinstveni dizajn Mazde3 koji stvara suptilne valove svjetla i sjene koji klize glatkim tijelom automobila.

Stvaranje takve kontrolirane vitalnosti zahtijeva mnogo vremena discipline i stručnosti. To je temelj jedinstvene japanske elegancije Mazdine sljedeće generacije dizajna.

World Car Awards je godišnje natjecanje u kojem odlučuje žiri od 86 automobilskih novinara iz 25 zemalja. Osim ove nagrade, Mazda3 je ponosna vlasnica i nagrada “Red Dot: Best of the Best” također za dizajn, “Supreme Winner” za najbolji ženski automobil 2019. godine i “Small Hatch of the Year” za najbolji kompaktni automobil u Velikoj Britaniji.

Odgovori

Sljedeća objava

(FOTO) Zabava na kotačima: Kolekcija automobila ovog šeika ostavlja bez teksta

Kad imate toliko novca kao šeik Hamad bin Hamdan al Nahyan, poznatiji kao Rainbow Sheikh, dosade vam modeli automobila koji si svaki bogataš na svijetu može priuštiti. Tako se i ovaj šeik okrenuo “pomalo” ekscentričnim modelima. Ime Rainbow Sheikh (šeik Duga) dobio je zbog mnogih automobila s duginim bojama. Osim […]