(VIDEO/FOTO) Huligani ‘preuredili’ skupocjeni Porsche: Pogledajte kako je 911-ica platila cijenu prosvjeda

Josip J

Prosvjedi u Americi ne jenjavaju, a sve je otišlo predaleko. Ono što je počelo kao izraz nezadovoljstva zbog smrti afroamerikanca Georgea Floyda kojeg je ugušio policajc pri privođenju 25. svibnja u Minneapolisu pretvorilo se u palež i pljačku u američkim gradovima.

Prizori su prestrašni, a osim ulica, trgovina i ostale imovine stradavaju i automobili. Upravo je tako završio i jedan Porsche koji je prošlog vikenda stradao od strane “prosvjednika” na ulicama Los Angelesa. I to ni manje ni više nego rijetki model 911 GT3 RS.

Kako je točno došlo do uništavanja ovog skupocjenog modela nije poznato, ali jasno možemo vidjeti kako je kultni automobil u potpunosti devastiran. Krov je udubljen najvjerojatnije nakon što je na njega skočio “prosvjednik”, a pored toga razbijeno je stražnje staklo, razbijeni su i bočni prozori te je automobil išaran sprejem.

 

View this post on Instagram

 

Porsche GT3RS Vandalized in Beverly Hills, California by rioters. 🇺🇸😤 By: @sohka_toa #SupercarFails

A post shared by Supercar Fails (@supercar.fails) on

S obzirom na to da su vrata otvorena i da su uključena sva četiri pokazivača smjera možemo pretpostaviti kako je vozač bježao pred naletom horde, a isto se može i čuti u videu.

Inače, modeli GT3 RS generacije 997 iznimno su rijetki i skupocjeni.

Sljedeća objava

Predstavljen novi Jeep Compass

Za marku Jeep sloboda je oduvijek bila neotuđiva i temeljna vrijednost, također i prije svega u vrijeme kad su okolnosti dovele do toga da ju se djelomično oduzme radi zaštite općeg dobra. Novi SUV u potpunosti izražava filozofiju izraženu tvrdnjom “Idi bilo gdje, napravi bilo što”: i zahvaljujući novim tehnologijama […]