(VIDEO) HENNESSEY MAXIMUS 1000 je jednostavno ‘monstrum’ koji jede sve pred sobom

Josip J

Svi ljubitelji automobila znaju da Hennessey nije samo konjak nego i američka tuning tvrtka koja se voli “poigrati” s američkim automobilima.

Tako ni ovaj Jeep nije iznimka. Zove se Maximus 1000, temeljen na Jeep Gladiatoru, a Hennessey ga je testirao u njegovu prirodnom staništu, pustinji u Teksasu.

Maximus pokreće 6,2-litreni Hellcat V8 motor, isti onaj koji se koristi u Dodge Challengeru i Chargeru. Standardni Hellcat V8 proizvodi “samo” 707 KS, za što je Hennessey očito zaključio da nije dovoljno i zato su snagu povisili na 1.000 KS i dali mu nevjerojatnih 1200 Nm okretnog momenta.

Vlasnik tvrtke, John Hennessey, ništa ne prepušta slučaju te je, nakon što je Jeepu dao veću snagu, radio i na poboljšanju njegovih sposobnosti za terensku vožnju. Maximus je opremljen novim prednjim i stražnjim osovinama i pogonskim osovinama, King amortizerima i ogromnim 37-inčnim terenskim gumama.

Osjećaj je da biste se ovim vozilom mogli penjati po zidovima. Vožnja po pijesku uvijek je nezgodna jer je teško pronaći trenje, ali za Maximus ona ne predstavlja problem.

Unutra ćete pronaći iznenađujuće profinjenu kabinu s kožnom presvlakom u crvenoj i crnoj boji, puno mjesta za putnike i pristojan “infotainment” sustav. Lijepo mjesto za boraviti, no naravno, ovo nije baš krstarica za velike udaljenosti.

Proizvodnja je ograničena na samo 24 komada, a iz Hennessey Performancea kažu kako su do sada isporučili četiri, s cijenom od 225.000 američkih dolara i s trogodišnjim jamstvom.

Foto: Hennessey

Sljedeća objava

Kakav manijak! Gađao kolegu na karting stazi te ga umalo usmrtio

Na utrci Svjetskog prvenstva u kartingu u Italiji dogodio se incident koji je mogao završiti tragično. Naime, vozač Luca Corberi je neobjašnjivim potezom umalo ozlijedio kolegu Paola Ippolita koji je pritom mogao teško stradati. Nakon što je izletio sa staze, očito frustriran vožnjom svoga kolege, stao je pokraj staze, uzeo odlomljeni komad svog bolida i čekao […]