(VIDEO) Ovako je vozio sa samo deset godina: Pogledajte zašto je Lewis Hamilton prvak Formule 1

Josip J

Sudeći po vozačima, Formula 1 vrlo je složena stvar. Svaki vozač koristi različite strojeve, a uspoređivanje sirovog talenta na istoj stazi više je nego zanimljivo.

Slično je i u kartingu gdje se vozači razlikuju isključivo po sposobnosti da krug završe u najbržem mogućem vremenu.

Lewis Hamilton, trenutni svjetski prvak F1, prošao je vrlo jedinstven put kroz dio svoje karijere. Njegov otac nije imao novca da mu pruži najbolju opremu, što znači da se budući višestruki prvak vozio sa starim kartinzima i rabljenim gumama.

Ipak, kao što se vidi na ovom videu, nedavno objavljenom na Twitteru Mercedes AMG F1 momčadi, to nije usporilo Hamiltona.

Sa žutom kacigom u stilu Senne, mladi je Lewis ostavljao iza sebe brojne suparnike na stazi. Video prikazuje posljednja kruga zadnje utrke 1. kola Highland Sprint Formule kadeta koja se odvijala na britanskom Buckmore Parku.

U samo jednom krugom, mladi vozač koristi svoju šansu i sa četvrtog mjesta dolazi do prvog. Upravo ga je ta agresija na stazi uvukla u program za mlade vozače McLaren Mercedesa.

Primjer takve vožnje je borba za vodstvo u Velikoj nagradi Britanije između njega i kolege iz momčadi Valtterija Bottasa na prošlogodišnjoj utrci.

Foto: Flickr

Sljedeća objava

Bentley proizveo 20.000 Benteygu, najmoćniji i najluksuzniji SUV

Višestruko nagrađivani Bentayga predstavljen je kao luksuzni SUV još 2016. godine, nudeći kupcima vrhunski Grand Touring doživljaj neograničen krajolikom ili uvjetima. Vozačka sposobnost i nevjerojatan luksuz su zaštitni znak Bentayge – moćan, individualan i ekskluzivan u jednakoj mjeri, Bentayga je za one koji zahtijevaju luksuz bez kompromisa. Prvi kupci dobili […]