(VIDEO) Pogledajte tko pobjeđuje u utrci legendarnih Lancia

Josip J

Rivalstvo je neizbježno u bilo kojem natjecanju. Tako su se i u automobilskoj industriji vodili legendarni dvoboji između proizvođača.

Jedan od najpoznatijih primjera bilo je sučeljavanje Ferrarija i Forda u 24 sata Le Mana, 1966. godine o čemu je nedavno snimljen i film.

Ovdje je stvar malo drugačija jer je riječ o dva automobila iste marke i iz istog tima. YouTube kanal Girardo & Co. suprostavio je dvije rally legende.

Lancia Delta S4 i Lancia 037 vozili su se u skupini B, kategoriji relija u to vrijeme rezerviranoj za najmoćnija vozila.

Lancia 037 predstavljena je 1981. kao zamjena za kultni Stratos, nositelja više naslova na Svjetskom reli prvenstvu.  Model 037 je vrlo lagan s masom manjom od 800 kg, a njegov 2.0-litreni motor razvija 320 konjskih snaga.

Nasuprot 037 nalazi se Delta S4 koja, unatoč ne toliko sportskom izgledu, ima moć ispod haube. Riječ je o 1,8-litrenom četverocilindrašu s 465 KS i masom od 970 kg. Nevjerojatne brojke i za današnje pojmove, a riječ je automobilu iz 1984. godine.

Možemo vam samo otkriti kako je pobjednik ove utrke Lancia, a za više detalja pogledajte video niže.

Sljedeća objava

Mercedes 600 Pullman iz 1975. godine vrijedi više od 2 milijuna eura. Evo i zašto

Coco Chanel, David Bowie, Eric Clapton, Elvis Presley, John Lennon, Ringo Starr, Ronnie Wood. Ovo nije nikakav retro album nego samo popis pojedinih slavnih osoba koje su u vlasništvu imale ovaj model. Treba biti pošten, pa tom popisu dodati i neke ne tako popularne osobe iz novije povijesti među kojima su većinom diktatori. […]