(VIDEO) Pronađen legendarni Ferrari F40 koji je pripadao sinu Sadama Husseina, iako u lošem stanju, vrijedi pravo bogatstvo

Vozilica

Ferrari F40 koji je pripadao Udayju Husseinu, sinu nekadašnjeg iračkog predsjednika Sadama Husseina, pronađen je zahvaljujući internetu.

Priča je počela kada je youtuber Ratarossa objavio da želi pronaći automobil i kupiti ga te je zatražio pomoć zajednice drugih youtubera. Iako se to činilo kao nemoguća misija, internet je pokazao svoju moć pa je automobil pronađen u kratkom roku.

Ferrari je bio u jako lošem stanju, što pokazuju i fotografije u galeriji, ali je kasnije ponovo viđen na cesti. Trenutno je u vlasništvu imućnog kolekcionara u Erbilu, no i dalje nije u optimalnom stanju što pokazuje i zvuk njegovog motora.

Ipak, uprkos tome, cijena ovog Ferrarija F40 iznosi 1.150.000 dolara te tu završava san youtubera koji ga je želio kupiti i restaurirati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sljedeća objava

Povijest sigurnosnih automobila Formule: Bilo je tu svega, od Renault Clia i Opel Vectre do Lamborghinija

Prvi put se sigurnosni automobil u Formuli 1 koristio za vrijeme Velike nagrade Kanade 1973. nakon raznih nezgoda na teškim vremenskim uvjetima. No, koja je uloga sigurnosnog automobila? Tek nakon 1992. godine Svjetska automobilska federacija (FIA) ​​je postavila jasne smjernice za ulogu sigurnosnog automobila. Sigurnosni automobil dolazi u upotrebu tijekom […]