(VIDEO) Pronađen legendarni Ferrari F40 koji je pripadao sinu Sadama Husseina, iako u lošem stanju, vrijedi pravo bogatstvo

Josip J

Ferrari F40 koji je pripadao Udayju Husseinu, sinu nekadašnjeg iračkog predsjednika Sadama Husseina, pronađen je zahvaljujući internetu.

Priča je počela kada je youtuber Ratarossa objavio da želi pronaći automobil i kupiti ga te je zatražio pomoć zajednice drugih youtubera. Iako se to činilo kao nemoguća misija, internet je pokazao svoju moć pa je automobil pronađen u kratkom roku.

Ferrari je bio u jako lošem stanju, što pokazuju i fotografije u galeriji, ali je kasnije ponovo viđen na cesti. Trenutno je u vlasništvu imućnog kolekcionara u Erbilu, no i dalje nije u optimalnom stanju što pokazuje i zvuk njegovog motora.

Ipak, uprkos tome, cijena ovog Ferrarija F40 iznosi 1.150.000 dolara te tu završava san youtubera koji ga je želio kupiti i restaurirati.

Odgovori

Sljedeća objava

Povijest sigurnosnih automobila Formule: Bilo je tu svega, od Renault Clia i Opel Vectre do Lamborghinija

Prvi put se sigurnosni automobil u Formuli 1 koristio za vrijeme Velike nagrade Kanade 1973. nakon raznih nezgoda na teškim vremenskim uvjetima. No, koja je uloga sigurnosnog automobila? Tek nakon 1992. godine Svjetska automobilska federacija (FIA) ​​je postavila jasne smjernice za ulogu sigurnosnog automobila. Sigurnosni automobil dolazi u upotrebu tijekom […]