(VIDEO) Raketa, Bugatti, F1? Ovakvu utrku još niste vidjeli!

Josip J

Jeste li se ikad zapitali koliko je Bloodhound pokretan na mlazni pogon brži od standardnog automobila? Ili Bugatti Chirona? Ili F1 bolida?

Kako bismo saznali iz Bloodhounda su sastavili ovaj video koristeći snimke drona iz njihovog testiranja kako bi ga usporedili s drugim automobilima.

U vremenu koje je potrebno standardnom cestovnom automobilu da dostigne 100 km/h Bloodhound dostigne brzinu od 172 km/h! Ne zvuči impresivno jer u istih 8,76 sekundi Bugatti Chiron postiže 236 km/h, a F1 bolid čak 273 km/h. No Bloodhound je napravljen za postizanje najveće brzine, a ne ubrzanja.

Nakon 18 sekundi Bloodhound prestiže Bugattija koji se kreće brzinom od 331 km/h i to brzinom od 444 km/h. Samo 1 sekundu kasnije prolazi automobil i F1 bolid pri 477 km/h.

Ali utrka još nije gotova, bolid F1 postigao je svoju maksimalnu brzinu od 326 km/h,a Bugatti još uvijek dolazi. U 29 sekundi Bugatti je uhvatio i prošao automobil F1 sa zapanjujućih 384 km/h!

No, Bloodhound je u to vrijeme već na 714 km/h i nastavlja do maksimalne brzine od 1010 km/h u samo nešto više od 50 sekundi. Bloodhound još uvijek nije gotov, njihov cilj je doći do 1600 km/h i testiranje će se nastaviti.

Bugatti Divo – prva četiri naručena primjerka

Sljedeća objava

Alfa Romeo muzej ponovno otvara svoja vrata povodom 110. obljetnice branda

Muzej Alfa Romeo ponovno se otvara za javnosti i to čini na poseban datum: 24. lipnja, dan kada marka slavi 110. godišnjicu svog osnutka. Obljetnica će se stoga proslaviti u Areseu, a nastavit će se i sljedećih dana. Muzej će ostati otvoren uobičajenim vremenom od 10-18 svakog dana do nedjelje, […]