(VIDEO) Range Rover proslavio 50. rođendan i to uvođenjem posebne edicije Range Rover Fifty

Josip J

Range Rover je proslavio 50. rođendan uvođenjem nove edicije Range Rover Fifty.

Prvi luksuzni SUV stigao je na tržište 17. lipnja 1970., a pet desetljeća kasnije, originalni luksuzni 4×4 pretvorio se u najpoželjniji SUV s paletom modela: Range Rover Evoque, Range Rover Velar i Range Rover Sport.

Njegova jedinstvena kombinacija dizajna, rafiniranosti i inženjerskih inovacija postala je mjerilo za sve luksuzne SUV-ove. Godine 1989. postao je prvi SUV opremljen ABS sustavom protiv blokiranja kočnica, a 1992. bio je prvo vozilo s pogonom na sve kotače na svijetu koji je opremljen sustavom za kontrolu trakcije i automatskim elektroničkim zračnim ovjesom.

U 2012. godini ponovo je mijenjao autoindustriju s najnovijom generacijom Range Rovera koji je postao prvi SUV na svijetu koji je imao potpuno aluminijsku laganu konstrukciju, čineći ga lakšim, jačim i učinkovitijim. Također je i prvo vozilo koje je ikada prikazano u muzeju Louvre u Parizu, a čak je dva puta pobijedio na rallyju Pariz – Dakar.

Kako bi proslavio 50 godina ove ikone, model Range Rover Fifty bit će ograničen na samo 1.970 primjeraka širom svijeta, kao priznanje za godinu kada je lansiran originalni Range Rover. Fifty će biti dostupan u nizu pogonskih opcija, benzin, dizel, pa čak i plug-in hibrid.

Sada, u svojoj četvrtoj generaciji, s preko milijun prodanih primjeraka, Range Rover je krajnji izraz luksuza.

Sljedeća objava

MotoGP: Petrucci prelazi u KTM

Kako prenosi Autosport, vjeruje se da je Danilo Petrucci postigao dogovor sa KTM-om za sezonu 2021. Pol Espargaro će 2021. godine napustiti KTM i pridružiti se Hondi, te biti momčadski kolega sa Marcom Marquezom. Petrucci je nedavno potvrdio da će napustiti Ducati krajem godine, a Gazzetta dello Sport izvijestila je […]