(VIDEO) Reinkarnacija ikone: Ovaj legendarni Golf 2 košta poput nove ‘sedmice’

Josip J
Screenshot

Volkswagen Golf ima kultni status u Europi, a njegova druga generacija i dan danas je česta pojava na cestama.

Prve dvije generacije tog automobila proizvodile su se u tvornici TAS, u Vogošći kraj Sarajeva, u periodu od 1976. do 1992. godine. Stoga nije ni čuda da brojni Golfovi druge generacije i danas krste cestama Bosne i Hercegovine od kojih su neki u vrlo dobrom stanju.

Screenshot

Ipak, nizozemska tvrtka “E&R Classics”, koja se bavi restauracijom i prodajom prodajom starijih i novijih klasičnih automobila, oglasila je prodaju jedne iznimno očuvane “dvojke” GTI proizvedene 1988. godine.

Screenshot

Ovog 32-godišnjaka u odličnoj formi pokreće motor od 1,8 litara sa 137 konjskih snaga, koji je 2017. godine imao “generalku”. Tada je restauriran cijeli auto i doveden u savršeno stanje. Ovaj Golf je od tada prešao još 500 kilometara, dok nije stavljen u salon.

Screenshot

Naravno, cijena ovog oldtimera, jer stariji je od 30 godina, nije mala. Ona za ovaj GTI iznosi 19.950 eura.  Usporedbe radi, po sličnoj cijeni prodaju se još uvijek aktualni modeli Golfa “sedmice” sa nekim od nižih paketa opreme.

Odgovori

Sljedeća objava

Corvette C8 u sudaru samo dan nakon isporuke

Kupnja sportskih automobila je uvijek emocionalna, ali ne možemo zamisliti koliko je emotivnija za vlasnika potpuno nove Chevrolet Corvette C8. 2. travnja 2020. June Bug preuzeo je svoj potpuno novi C8 na Floridi u Sebring Orange boji sa Z51 Performance paketom. Međutim, sreća nije bila dugog vijeka jer, kako kaže […]