MotoGP: Vinalesu poništen najbrži krug, Quartararo opet na pole poziciji

Martin K.

Fabio Quartararo sa Petronas Yamahom ponovno je zauzeto prvu startnu poziciju na stazi u Jerezu zahvaljujući vremenu 1: 37.007 u Q2. Maverick Vinales odvozio je brži krug od vodećeg čovjeka u prvenstvu, ali njegov je krug poništen zbog prekoračenja limita staze. Takvih nevolja nije bilo za trećeg na gridu Francesco Bagnaia, koji je sa svojim Ducatiem prvi put u prvom startnom redu.

Marc Marquez napravio je 10 krugova u četvrtom slobodnom treningu, a u Q1 izašao je na stazu i u istom krugu se vratio u boks. Honda je putem društvenih mreža potvrdila da se Marc više neće vračati na stazu za kvalifikacije, a kasnije je stigla i potvrda da ga sutra nećemo vidjeti na startnom gridu. Voditelj tima Alberto Puig rekao je: “Nećemo preuzimati više rizike. Marc se neće utrkivati.”

Vinales je bio čovjek kojeg smo trebali gledati. Zvijezda tvorničkog tima Yamahe bila je desetinku ispod vremena Quartararoa na drugom prolazu, ali izlazeći iz 7 zavoja, Vinales je bio centimetar širok i bio je na zelenom asfaltu. Dovršio je krug i pobijedio vrijeme Quartararo-a, ali suci su odmah poništili krug što je značilo da Viñales ostaje drugi, predavši Quartararo-u osmu MotoGP pole poziciju, treću uzastopnu u Jerezu.

Bagnaia je ostvario svoju najbolju poziciju u kvalifikacijama zacemntiravši treće mjesto na gridu te iza sebe ostavio svog mentora Rossia koje će nedjeljnu utrku startati sa četvrtog mjesta. Nakon što je bio najbrži u Q1, Miguel Oliveira je sa svojim KTM-om uzeo svoju najbolju poziciju u kvalifikacijama, te će petim mjestom biti vodeći KTM na startu.

Morbidelli će biti zadovoljan P6 nakon što je također morao izboriti nastup u Q2 završivši drugi u Q1 jer 0.405 sekundi razdvaja prva dva reda u Jerezu. Jack Miller iz Pramac Racinga krenuti će iz trećeg reda sa sedme pozicije, Australac je propustio još jedan start u drugom redu, samo 0,011 nakon što je u posljednjem krugu postavio svoje najbolje vrijeme.

Nakagami je mogao biti u drugom redu, da nije bilo pogreške u zadnjem zavoju posljednjeg kruga, osma pozicija je ipak dobar rezultat za japanskog vozača. Binder dovršava treći red, a Joan Mir je imao mirne kvalifikacije te će startati sa desetog mjesta. Danilo Petrucci izborio se za 11. mjesto, a Pol Espargaro nije uspio postaviti kvalifikacijsko vrijeme nakon što je pao u drugom zavoju.

Quartararo i Viñales kao predvodnici i svi ostali iza njih koji čekaju svoju priliku za osjetiti pobjednički šampanjac. Sve je spremno za fenomenalnu bitku s aktualnim prvakom izvan akcije u Jerezu, tko će najviše iskoristiti? Utrka počinje u nedjelju 14 sati.

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Kakva drvne askulptura! Pogledajte kako izgleda ovog remek-djelo legendarne Toyote Land Cruiser

Toyota Land Cruiser uistinu je legendaran i svjetski poznat auto koji prati glas robusnosti. Stoga nije ni čudo što je jedan majstor iz Vijetnama odlučio napraaviti njegovu repliku koristeći – drvo. Koristeći drva, ubodnu pilu, dlijetove i brusilice uspio je preslikati detaljnu kopiju Toyotine najnovije varijante svog legendarnog terenca. Ovo […]