Vlasnik ovog oglasa se na zanimljiv način rastaje od svoje ‘Peglice’: ‘Otkako vozim ovaj auto muškarci me mrze, a žene me vole…’

Josip J

Svakim danom nailazimo na razne zanimljive oglase u kojima vlasnici pokušavaju prodati svoje automobile, a ovaj nam je posebno privukao pažnju.

Na njega smo naišli  pretražujući oldtimere, odnosno automobile starije od 30 godina, a radi se o Fiatu 126, točnije, popularnoj Peglici. Riječ je o nasljedniku legendarnog Fiata 500.

Peglica se proizvodila od 1972. godine, a na našim prostorima najčešći je bio primjerak iz kraguljevačke Zastave i Poljske. Pokretao ju je motor od 600-700 kubika koji je davao punih 26 konjskih snaga. Iako ju nisu krasile visoke performanse uspjela su uvući u srca mnogih vozača pa tako i ovog prodavatelja, Uostalom pročitajte sami kako mu se teško bilo odvojiti od svoje Peglice.

“Vrhunski oldtimer primjerak Fiat 126 popularno zvane Peglice,vrlo rijedak primjerak kako u Hrvatskoj tako i na svjetskim cestama!

Ovaj izuzetni primjerak je iz privatne kolekcionarske zbirke modela i teška srca se rastajemo od nj. Za utjehu nam ostaje još jedna samo u drugoj boji, pa tko voli nek’ izvoli.

Vozilo posjeduje originalnu dokumentaciju od dana kupovine, a to je bilo 26.06.1981.godinu dana nakon odlaska Druga Tita….kako se kaže ono “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane”. Sve je vidljivo u papirima i raketa je prešla samo 7900 kilometara za što isto postoji ispis sa tehničkog pregleda.

Ne bih previše govorio o stanju samog vozila, osim da još uvijek miriše ne na 91″ već na 81″ kad je i proizvedena. Sve je u savršenom i originalnom stanju i ne traži daljnja ulaganja!

Privlači pozornost gdje god se pojavite, kako grubljeg tako i nježnijeg spola, ali uglavnom najbolje je kad ste sami u njoj i uživate ‘full’!

Oprema je ona koja je bila u to vrijeme i sve je na svom mjestu kao sto je i bilo prije 40 godina kad je proizvedena…

P.S. otkako vozim ovaj auto muškarci me mrze, a žene me vole…tako da mu pažljivo biram novog vlasnika jer nije sve u novcu…”, napisao je vlasnik ovog legendarnog modela.

Foto: Oglasnik

Sljedeća objava

Audi predstavio još jedan sportski kupe u obliku Q5 Sportbacka

Audijeva Q obitelj se širi i to još jednim kupeom – Q5 Sportback. Tako je nakon Q3 i Q7 (u obliku Q8) i “trojka” dobila svoju Sportback, odnosno coupe verziju. Rivali Audija Q5, Mercedes GLC i BMW X3 također imaju coupe varijante tako da je bilo očekivano da se i Audi pridruži ovom […]