Volkswagen ID.3. prve isporuke počinju početkom rujna

Martin K.

“Velika električna ofenziva Volkswagenove marke doslovno stiže na cestu s ID.3. Ovaj automobil naglašava našu misiju koje je osigurati lokalnu mobilnost bez emisija štetnih plinova, pogodnu za svakodnevnu upotrebu i pristupačnu svima “, rekao je Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor marke Volkswagen.

Od 17. lipnja, u većini europskih zemalja, moći će te staviti potpis na obvezujuću narudžbu za jednog od 30.000 modela koji čine limitirano izdanje ID.3 nazvano 1st Edition. Kao znak zahvale za odanost brandu, Volkswagen nudi svim pre-bookerima koji žele što prije preuzeti svoj ID.3 1st članstvo u 1st Mover Clubu.

Članstvo uključuje razne pogodnosti za kupce i ažuriranje softvera za dvije izvanredne digitalne funkcije početkom sljedeće godine, funkciju App Connect i mjerenje udaljenosti na head-up zaslonu koje neće biti aktivne pri isporukama ove godine.

Otvaranjem 1st Mover Cluba, Volkswagen omogućava razmjenu iskustava između svih članova i uspostavlja izravnu liniju s Volkswagenom. Ne samo da će biti moguće izravno sudjelovati u upitima kupaca, već će Volkswagenu omogućiti prikupljanje povratnih informacija o svakodnevnim iskustvima, zajedno s komentarima ID.3 članova programa za upotrebu u daljnjem razvoju.

Prvo izdanje ID.3-a ima veću bateriju od 58 kWh koju pokreće elektromotor na stražnjoj osovini. Stvara 150 kW i isporučuje maksimalni okretni moment od 310 Nm, omogućujući ID.3 da ubrza do 60 km / h za 3,4 sec. s jednim stupnjem prijenosa.

Osnovna verzija ID.3 1. košta nešto manje od 40 000 eura u Njemačkoj i uključuje navigacijski sustav, DAB + digitalni radio, „Air Care Climatronic“ klimatizacijski sustav s 2-zonskom klimom, grijanjem sjedala i grijanjem na volanu, naslonima za ruke, brzo punjenje s 100 kW istosmjernom strujom (DC) ili izmjeničnom strujom od 11 kW (AC) i 18-inčnim alu-felgama. Standardne značajke uključuju “Light Assist”, prirodnu kontrolu glasa i “ID. svjetlo u unutrašnjosti te još mnogo toga.

Također će biti dostupna i ID.3 1st Plus verzija koja će startati malo ispod 46.000 eura i vrhunska ID.3 1st Max verzija sa cijenom nešto nižom od 50.000 eura.

Thomas Ulbrich, član uprave Volkswagen-ove robne marke za e-mobilnost, dodao je: “Posljednjih nekoliko mjeseci rada u teškim uvjetima pandemije veliki su izazov za cijeli ID.3 tim. Zbog toga je neminovno lansiranje ID.3 na tržište sve važnije. Lokalna vožnja bez emisija štetnih plinova, najviši standardi kvalitete i uzbudljivo iskustvo vožnje – to je novi ID.3. “

Foto: Volkswagen AG

Sljedeća objava

Yamaha razvija čitav niz turbo motora za svoje motocikle

Proizvođači automobila proslavili su turbopunjače kao idealan način za smanjenje potrošnje goriva i emisije ispušnih plinova bez narušavanja snage, a proizvođači motocikala, izgleda, počinju prihvaćati ovo rješenje. Yamaha navodno razvija niz turbo motora koji će u narednim godinama pokretati nekoliko motocikala. Yamahini inženjeri započeli su s razvojem tehnologije turbopunjača u […]