Vozač Nascar izgubio je sponzora nakon odustajanja u iRacingu

Martin K.
Foto: iRacing

Bubba Wallaceu se nije svidjela ideja da se utkuje bez mogućnosti dobrog rezultata, pa je odlučio odustati od utrke – samo da bi ga taj bijes koštao jednog od njegovih sponzora. Naime, Wallace je sudjelovao u Nascar-ovom Pro Invitational Series događaju na Bristol Motor Speedwayu i našao se u nekoliko ranih incidenata.

Bez mogučnosti brzih popravaka, suočen je da ostatak utrke provede na začelju sa oštećenim automobilom, pa je odlučio tek tako izaći iz utrke. Svi smo imali te utrke gdje ništa ne ide onako kako bi trebalo pa se radije odmaknite i srozate svoj rejting ili nešto drugo nego da bez nade vozite u krug.

No, to možda nije rješenje u utrkama u seriji osmišljenoj za zabavu gledatelja u vrijeme karantene i otkazanih pravih utrka. Kao rezultat toga, Wallace je završio s nešto više od samo negativnih poruka razočaranih fanova. Jedan od Wallaceovih sponzora, Blue-Emu, nije bio presretan što je povezan s vozačem koji odustaje i na Twitteru je javno najavio da će povući svoje sponzorstvo.

Što god mislili o reakciji, to samo pokazuje koliko se ozbiljno uzimaju igre tj. sim racing utrke. Događaj je na Fox Sportsu u SAD-u gledalo uživo više od 1,3 milijuna ljudi što je ogromna publika, a kad imate natjecatelja koji jednostavno odustane jer stvari ne idu njemu u korist onda to ne izgleda dobro za nikoga.

Ako se ostali vozači nađu u istoj situaciji kao Wallace u budućim događajima, vjerojatno će dvaput razmisliti o napuštanju utrke.

Sljedeća objava

Porsche Boxster pretvorio se u skupocjen, ali prekrasan 356 Speedster

S niskim vjetrobranskim staklom, školjkastim sjedalima i minimalnim sklopivim krovom, originalni Porsche 356 Speedster postao je instant hit kada je predstavljen 1954. godine. Proizveden u samo nekoliko tisuća sa jedinstvenom konstrukcijom sigurno otežava bilo kakvu vrstu restauracije. U osnovi, to znači da vjerojatno postoji tek nekoliko stotina originalnih automobila koji […]