VW Areton od sada i u karavanskoj izvedbi

Martin K.

Jedan model, dvije izvedbe! Volkswagen je predstavio novi Arteon, a uz njega i novu verziju Areton Shooting Brake. „Volkswagen će ove godine izbaciti 34 nova modela. U povijesti marke nikada nije postojala tako opsežna inicijativa modela, “kaže Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor i imenovani izvršni direktor marke Volkswagen Pkw.

„Arteon Shooting Brake proširuje naš asortiman modela u važnom segmentu vozila. Postavit će standarde u svojoj klasi dinamičnim dizajnom, visokom funkcionalnošću i modernim tehnologijama. “

Arteon i Arteon Shooting Brake odlikuju se izražajnim i avangardnim dizajnom. Izrazite značajke uključuju prednji kraj s novom kontinuiranom svjetlosnom trakom, upečatljivim kromiranim šipkama i novim usisnim otvorima za zrak na dnu.

Sva nova tehnička dostignuća primjenjuju se u obje verzije karoserije. Prvi put u Arteonu to uključuje plug-in hibridni pogon. Uz dugi i potpuno električni raspon mnogi će vozači Arteon eHybrid i Arteon Shooting Brake eHybrid moći lokalno pokrivati ​​svoje dnevne udaljenosti vožnjom sa nula emisija štetnih plinova.

U ponudi će se naći i Arteon R koji, zahvaljujući novoj progresivnoj tehnologiji poznatoj kao R-Performance Torque Vectoring, zakretni moment raspoređuje na različite osovine, kao i na stražnje kotače, ovisno o situaciji u vožnji, selektivnim upravljanjem zakretnim momentom na kotačima. A to stvara novu razinu dinamike vožnje u ovoj kategoriji.

Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu svog krovnog dijela, Shooting Brake nudi više prostora za glavu s prednje i stražnje strane. Iza stražnje klupe Arteon Shooting Brake nalazi se prtljažni prostor zapremine do 565 litara. Preklapanjem sjedala povećavti ćete zapremninu na 1.632 litre.

Novo okruženje kabine u unutrašnjosti. U unutrašnjosti, serija modela zadivljuje novo dizajniranim okruženjem kabine koja Arteonu daje još veći osjećaj ekskluzivnosti. Upravljanje je olakšano pomoću klizača osjetljivih na dodir za automatski klima uređaj i novog multifunkcijskog upravljača s dodirnim kontrolama.

Foto: Volkwagen

Sljedeća objava

U Cupri ne gube vrijeme, predstavljena nova Cupra Ateca

Tjedan dana nakon što je Seat predstavio novu Ateca, predstavio nam je i jednu brzu. Nova Cupra Ateca koristi isti 2,0-litreni turbobenzinski četverocilindrični benzinski motor od 296 KS, sva četiri kotača pokreće sedmostpanjski DSG, čije brze promjene omogućuju 0-100 km/h u respektabilnih 4,9 sekundi. Pa što je novo? Ako ćemo […]