VW omogućuje posjetiteljima tvornice u Dresdenu da sudjeluju u proizvodnji e-Golfa

Martin K.

Od danas, posjetitelji Volkswagenove tvornice u Dresdenu imaju priliku još više se približiti e-Golfu tijekom proizvodnje. S novim proizvodnim iskustvom, posjetitelji mogu neko vrijeme pratiti vozila duž proizvodne linije. Pod stručnim vodstvom Volkswagenovih zaposlenika možete pomoći na čak pet različitih postaja – primjerice, u stavljanju e-Golf logotipa.

Daljnja iskustva uključuju spajanje pogonskog sklopa i karoserije, ugradnju stražnjih svjetala na vrata prtljažnika i postavljanje radijatora i rešetke hladnjaka s logotipom marke. Planirano je da se od 2021. ponudi paket i za ID.3 koji će se proizvoditi u Dresdenu.

Arnd Meyer-Clasen, šef prodaje: “Tvornica je izlog Volkswagenove električne mobilnosti. S e-Golfom proizvodimo njemačko najprodavanije električno vozilo u 2020. godini, a kupcima, posjetiteljima i gostima prikazujemo šta sutrašnja mobilnost znači za Volkswagen.

Jens Schlender, šef proizvodnje: “Nakon uspjeha naše proizvodne podrške za kupce, posjetiteljima sada pružamo priliku da iskuse elektromobilnost izbliza i osobno – i da to rade i sami. Ovo iskustvo je nešto posebno u automobilskoj industriji.”

Broj sudionika ograničen je na maksimalno četiri posjetitelja u grupi. Primjenjuju se odgovarajuća važeća pravila o udaljenosti i higijeni, a nošenje zaštite za usta i nos je obavezno. Cijena od 215 eura uključuje vođen obilazak proizvodnog i izložbenog prostora kao i piće dobrodošlice.

Tvornica također nudi kupcima e-Golfa mogućnost da prate proizvodnju vlastitog vozila od početka 2019. Pored test vožnje, vođenih obilaska, opreme za punjenje, događanja i opsežnog izložbenog prostora, proizvodno iskustvo u „Centru buduće mobilnosti“ novi je korak u omogućavanju dostupnosti električne mobilnosti širokoj javnosti.

Do 2022. godine, VW će nuditi MEB vozila u svim glavnim segmentima vozila. Najmanje 1,5 milijuna E-automobila marke Volkswagen trebalo bi se prodati godišnje do 2025. Dugoročni cilj je potpuna dekarbonizacija flote i tvrtke do 2050., a prosječna emisija CO2 flote će se smanjiti za 25 grama po kilometru ove godine. VW je uvjeren da će moći ispuniti EU ograničenja koja vrijede za 2020. godinu.

Foto: VW

Sljedeća objava

Novi Mercedes-AMG E63 S 4MATIC +

Od 1986. godine, E-klasa s vrhunskim motorom jedan je od centralnih modela koji čine jezgru marke Mercedes-AMG. U posljednjoj generaciji, vozilo vrhunskih performansi iz Affalterbacha kombinirana je sa znatno većom udobnošću i nadopunjena je opsežnim dizajnerskim updejtom: središnji usis zraka za hlađenje u potpuno redizajniranom prednjem dijelu znatno je veći […]