VW testira novi Golf R na Nurburgringu

Martin K.
Foto: Auto Express

Nakon nedavnog predstavljanja Volkswagenova novog Golfa GTI, pažnju okrećemo prema još snažnijoj izvedbi Golf R, jer je na legendarnoj stazi Nurburgingu VW obavio test bez maskirnog odijela.

Nekoliko fotografa uspjelo je uhvatiti prototip bez kamuflaže jer je podvrgnut završnom testu performansi na njemačkoj stazi.

R design uključuje četverostuki ispušni sustav, povećani usis zraka i specifične alu naplatke ispod kojih se nalaze veliki diskovi sa plavim kliještima. Na slikama su također vidljiva i posebno dizajnirana sjedala za ovaj model sa obojanim umetcima.

Iako još ništa nije potvrđeno, brojke za sve varijante osme generacije Golfa procurile su početkom godine kroz prezentaciju brenda, a u njoj se navodi da bi R trebao izbacivati 333ks iz dvolitrenog turbo benzinskog motora.

Kao i dosada, pogon će biti na sve kotače sa sedmerostupanjskim automatskim mjenjačem sa dvostrukom spojkom. Ručni mjenjač se ne očekuje u ponudi.

Neslužbeno, Golf R je trebao biti predstavljen na Goodwood festivalu brzine u Velikoj Britaniji koji je nedavno prebačen sa srpnja na rujan.

Sljedeća objava

Najveći od najvećih, BMW X8 M

Glasine o velikom X8 krenule su još od otkrivanja X7 modela 2018.g., a BMW je 24. ožujka ove godine podnio zahtjev patentnom uredu u Njemačkoj za zaštitu imena X8 M te je službeno registriran 1. travnja 2020.g. To podrazumijeva da bi X8 mogao biti već u izradi sa paprenom M […]