WRC potvrdio, elita dolazi u Hrvatsku!

Martin K.

Nakon mukotrpnog rada i sedam godina pregovora FIA je napokon donijela odluku i uvrstila Hrvatsku na svjetsku rally scenu!

Od 22. do 25. travnja slijedeće godine WRC, svjetsko rally prvenstvo, dolazi u Hrvatsku.

Ovo je poseban dan za Hrvatsku te ovim putem želim čestitati Hrvatskom auto i karting savezu i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru na kontinuiranom razvoju koji je plod predanog rada. Podrška hrvatske vlade i gradonačelnika Zagreba omogućili su uspješan ulazak u kalendar za iduću sezonu, i na tome im želim zahvaliti. Cijenim njihovu pomoć i predanost.”

“Zahvaljujem svima i želim vam uspješno prvo izdanje WRC Croatia Rallyja u idućoj, 2021. godini. Nadam se ću biti s vama i osobno proslaviti ovo veliko dostignuće koje je izvrsno za vašu zemlju. U međuvremenu ostanite sigurni i zdravi“, rekao je predsjednik FIA-e Jean Todt.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner rekao je: “Bila je ovo doslovce borba od 11 rundi, a sada nas čeka i najvažnija, ona organizacijsko-logistička. Ipak, osjećaj je sjajan jer WRC je uz Formulu 1 najprestižnije oktansko natjecanje na svijetu i samo odabrane države imaju priliku ugostiti ovaj spektakl.”

“Uz sam sportski dio planiramo mnogo popratnih događanja, poput velikog gospodarsko investicijskog foruma jer sport je prije svega veliki biznis. Ponosan sam i zahvalan svima uključenim u ovaj kompleksan proces. Pokazat ćemo Hrvatsku u najboljem svjetlu te na najbolji mogući način obilježiti 115 godina automobilizma u Hrvatskoj”

WRC je u 2019. godini pratilo 836 milijuna gledatelja diljem svijeta, što dovoljno govori o kakvo se reklami za Hrvatsku radi. Start i cilj rallya biti će u Zagrebu, a voziti će se etape po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije.

Foto: WRC

Sljedeća objava

Nova Dark Pro izvedba za popularni Ducati Scrambler 1100

Paleta Ducati Scrambler 1100 idealan je izbor za one koji vole putovati ne samo gradom, već i izvan urbanih središta, možda u društvu putnika, zahvaljujući motoru od 1.079 ccm koji karakterizira izdašan okretni moment dostupan iz niskih okretaja i spremnik od 15 litara koji vam omogućuje udobno rješavanje čak i […]