Yamaha i YART udružili su se kako bi predstavili limitiranu seriju Petronas MotoGP R1 replike

Martin K.

Yamaha Europe udružila se s Yamaha Austria Racing Teamom (YART) kako bi napravili seriju od 46 pojedinačnih replika YZF-R1 Petronas Sepang Racing MotoGP tima. 46 motocikala proizvedeno je u čast proslave 46 godina Petronasa, naslovnog sponzora satelitskog tima, i koštat će (pogađate) 46.000 eura, bez PDV-a.

YART vodi jedan od tri GYTR Pro Shopa u Europi, specijalizirani dučani za perfomas dijelove „Originalni Yamaha Technology Racing“ za sve od normalnih “trackday” vozača do svjetskih Superbike timova.

Polazeći od vanjske strane, četverocilindrični superbike dobiva komplet dijelova od karbona, zajedno s krilcima inspiriranim MotoGP-om i posebnom liverijom. Skriven ispod toga je trkaći ECU, koji će raditi u tandemu s “quick action” gasom za veće ubrzanje. Naravno, uz sve to dolazi i “full racing” ispušni sustav.

Uz svaki će motcikl dolaziti i Öhlins vilice FGRT serije i stražnji TTX amortizer. Za brže izmjene gume u pitlanu, tu je i “quick release” stražnjeg kotača a svi će motcikli dolaziti sa Michelin trkačkim slick gumama i aluminijskim felgama sa sedam krakova. Kočenje osigurava Brembo, s GP4-RX čeljustima koji zagrizu krupne T-Drive diskove. Brembo je također doprinio sa ručicom kvačila.

Nije sve u motociklu, a uz ovaj super-motocikl koji je spreman za stazu, svaki kupac će dobiti i KYT kacigu, polo majicu Petronas Yamaha i priliku da bude VIP gost na budućoj MotoGP utrci po vlastitom izboru.

Foto: Yamaha

Sljedeća objava

Rusi ponovno oduševljavaju: Legendarnu BMW 7-icu pretvorili u vojno vozilo

  Kada zamislite Monstertruck sigurno vam na pamet prvo padne neki “pikap” poput Ford F-150. Malo tko bi pomislio na legendarnu limuzinu iz 80-ih. Kako bi stvorio najbolje iskustvo za svoje turiste, ruska tvrtka Tour Big Foot odlučila je stvoriti najveću, najimpresivniju verziju BMW-a 7 E32. Zahvaljujući šasiji vojnog kamiona […]