Yamaha R1 stavljena na dobrotvornu aukciju

Martin K.

Jedinstvena Yamaha R1 kojom se odaje počast preminulom svjetskom Superbike trkaču, Fabriziju Pirovanu, našla se na online aukciji kako bi prikupila novac za dobrotvornu organizaciju za istraživanje raka.

Temeljen na standardnom 2020 R1, četverocilindrični superbike odjeven je u set ružičastih, plavih i bijelih oplata u znak sjećanja na desetu i posljednju pobjedu Pirovana u WSB-u, davne 1993. godine u Estorilu na Yamahi YZF750 SP koji dijeli istu livreju. To je zadnji put da je svjetsko prvenstvo posjetilo portugalsku stazu prije 2020. godine.

Otkriven u sklopu ovogodišnjeg trkaćeg vikenda, koji se održao između 16. i 18. listopada, motocikl je uoči druge utrke provozao po stazi bliski prijatelj i svjetski prvak u 125GP iz 1992.g., Alessandro Gramigni.

Motocikl se sada prodaje na aukciji na eBayu, a prihod ide talijanskoj organizaciji; Fondazione Oncologia Niguarda Onlus – koju Pivaranova obitelj podržava otkako je preminuo 2016. godine, nakon bitke s rakom.

Aukcija će se zatvoriti u nedjelju, 1. studenog u 12:00 sati po srednjoeuropskom vremenu, a pobjednik će moći odlučiti želi li da se isporuči u trkačkom specifikacijom, kao što je bilo u Estorilu, ili u potpuno legalnoj izvedbi s replikom karoserije. I ispušni ispuh za utrku Akrapovič i Pirelli slickovi biti će isporučeni kao zaseban komplet.

Za sudjelovanje na dražbi kliknite ovdje.

Foto: MCN

Sljedeća objava

Fiat 500 s četvero vrata nazvan 500 3+1

Fiat 500 s četvero vrata? Ne, nije riječ o limuzini ako ste na to pomislili. Radi se o standardnom Fiatu 500, ali kako i sam naziv modela govori 500 3+1 (pretpostavljam da su točno toliko sekundi i razmišljali o novom imenu) dodana su jedna vrata. Da, to je asimetrični automobil, […]