Za ovu Lanciu staru gotovo 40 godina vlasnik iz Opatije traži više od pola milijuna kuna

Josip J

Često u hrvatskim oglasnicima s rabljenim automobila možemo naći na dobre prilike, ali i na one gdje vlasnici za svoje limene ljubimce traže gotovo nerealan novac.

Naravno, cijenu određuje tržište, što znači da ukoliko je netko spreman dati toliki novac onda vozilo i vrijedi toliko.

Veliku ulogu igra i preferencija kupca. Jer svatko ima svoje ukuse. Netko će za neki stariji automobil reći da je za “prešu” dok je je netko drugi spreman izdvojiti malo bogatstvo za isti.

Tako se nedavno u oglasniku pojavila Lancia stara 39 godina za koju vlasnik traži 67.000 €, odnosno 505.000 kuna.  Za tu cijenu dobijete nove gume, radio-kazetofon i auto registriran do lipnja 2021.

Naravno, radi se o potpuno restauriranom oldtimer primjerku. Legendarni model Lancia Fulvia Coupe 1,3 S je rijedak i izniman primjerak. Vlasnik tvrdi da je vozilo poput novog s origanlnih 67.000 kilometara.

Koliko je Fulvia legendaran model dovoljno je samo reći da je 1972. godine bila svjetski prvak u rallyu. Impresivno za jedan automobil koji je dizajnirala poznata milanska kuća Zagato.

Vrijedi li ovaj primjerak više od pola milijuna kuna odlučiti će tržište, ali baš svi moramo priznati da je riječ o istinskoj ljepotici sa sportskim pedigreom koji je napravljen u godinama kada je Lancia bila Lancia.

Za kraj, možemo vam dati jedan savjet za dobru investiciju. U istom oglasniku prodaje se identičan primjerak u malo lošijem stanju za 68.000 kuna. Tako da uz malo truda i rada i vi možete zaraditi na legendarnoj Lanciji.

Foto: Oglasnik

Odgovori

Sljedeća objava

Novi Suzuki Swace vrlo je razuman hibridni automobil

Ovo je Suzuki Swace, potpuno novo, vrlo razumno hibridno vozilo koje obećava niske emisije i malu potrošnju goriva i … ustvari je Toyota. To je drugi automobil koji Toyota isporučuje Suzukiju kao dio “poslovnog sporazuma”, od kojih je prva bila renovirana Toyota RAV4 nazvana Suzuki Across. Swace je, kao i […]