Zadnji Porsche 911 991 ide na aukciju za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Martin K.
Foto: Porsche

Zadnji Porsche 911 iz generacije 991 poseban je iz nekoliko razloga. Prvo, to je zadnji od 1948 Speedstera. Drugo, ide na aukciju putem aukcijske platforme RM Sotheby’s Online Only. I treće, prihod će se donirati za pomoć u borbi protiv COVID-19 bolesti.

Porsche 911 Speedster predstavlja oproštaj za sedmu generaciju Porsche-ovog najpoznatijeg modela. U osnovi cabrio GT3 i bez krila, Speedster je Porsche purist. Pokreće ga melodični redni šesterocilindrični 4-litreni motor, koji sjajno pjeva na putu do crvene linije od 9000 okretaja u minuti. Ovaj divan motor udružen je s dobrim staromodnim šesterostupanjskim ručnim mjenjačem. Konačni 911 Speedster sastavljen je prije nekoliko mjeseci u prosincu i bio je posljednji 911 991 koji je izašao sa Porsche-ove linije u Stuttgart-Zuffenhausenu u Njemačkoj. Ovaj zadnji Speedster završen je u GT Silver Metallic i ima Heritage Design paket. Prešao je 30 kilometara, a automobil nikada nije registriran. Osnovna cijena za 911 Speedster je visokih 275.750 dolara, ali možete očekivati ​​da će netko ovom prilikom platiti puno više.

Licitiranje za automobil bit će internetsko, putem aukcijske platforme RM Sotheby’s Online Only, a prihod će se donirati Community Response and Recovery fondu United Way Worldwide-a. Aukcija će započeti 15. travnja u 17:00, a zatvara se 22. travnja u 19:00 sati.

Uz automobil je također u ponudi i 911 Speedster Heritage Design kronograf tvrtke Porsche Design. Sat uključuje povijesne značajke Speedstera, uključujući remen izrađen od iste kože pronađene u unutrašnjosti automobila i srebrni rotor identičan kotačima na Speedsteru. Sat je proizveden u Švicarskoj i ima broj šasije ove finalne 911 generacije 991. Pobjednik aukcije bit će pozvan i u Porsche-ovo razvojno sjedište Weissach u Njemačkoj na „behin the scenes“ obilazak i posjet testnoj stazi uz pratnju Frank-Steffen Walliser i Andreas Preuninger, glavne ljude zadužene za 911 i GT modele. Paket također uključuje knjigu koja dokumentira proces sastavljanja finalne 911 991.

Klaus Zellmer, predsjednik i izvršni direktor Porsche Cars Sjeverne Amerike, osobno će predati automobil tijekom događaja koji će se održti u SAD-u. Možemo samo pretpostaviti da će se ovi izleti i primopredaje dogoditi nakon ukidanja zabrane za socijalno distanciranje.

Sljedeća objava

Jeep objavio reklamu za trenutnu situaciju u svijetu

U ovom trenutku, milijuni ljudi širom svijeta gledaju što sve mogu napraviti sa stvarima koje su im pri ruci. Svi naši projekti zansivaju se na temelju onoga što nam se skrivalo negdje pod krevetom ili u stražnjem dijelu ormara. Ispada da i proizvođači automobila, barem kada je Jeep u pitanju, […]