Zanardi u teškom, ali stabilnom stanju nakon operacije

Martin K.

Alex Zanardi ostaje u ozbiljnom, ali stabilnom stanju nakon što je u petak zbog teških ozljeda glave, zadobijenih u biciklističkom nesrećom u Italiji, imao operaciju.

Kako prenosi više izvora iz Italije, Zanardi je sudjelovao u sudaru s još jednim vozilom na autocesti 146 dok je sudjelovao u paraolimpijskom eventu “Obiettivo tricolore” u petak u blizini Siene sa svojim ručnim biciklom. Nesreća se dogodila u 17.05 sati po lokalnom vremenu, a na mjestu događaja pomagali su vatrogasci, nacionalna i lokalna policija.

Zrakom je prebačen u sveučilišnu bolnicu u Sieni i proveo je dva i pol sata podvrgavajući se osjetljivoj neurokirurškoj operaciji prije nego što je premješten na odjel intenzivne njege s rezerviranom prognozom da je stanje “vrlo ozbiljno”.

Naknadne vijesti iz bolnice, objavljene u subotu ujutro u 9 sati, izvijestile su da Zanardi “ima stabilne hemodinamičke i metaboličke parametre”, ali da je i dalje “intubiran i podržan umjetnom ventilacijom”.

“Neurološka slika ostaje ozbiljna”, navedeno je.

Zanardi je vodeći paraolimpijski sportaš, osvojivši četiri zlatne medalje na svojem biciklu na igrama 2012. i 2016. godine. 53-godišnji bivši vozač osvojio je CART prvenstvo dva puta prije nesreće u Lausitzringu 2001. godine, uslijed čega su mu amputirane obje noge.

Sljedeća objava

MotoGP: Jerez želi publiku na tribinama

Činilo se izglednim da će MotoGP prvenstvo startati daleko od očiju javnosti tj. iza zatvorenih vrata. Međutim, možda to ipak neće biti slučaj. Gadonačelnik Jereza Mamen Sanchez zatražio je sastanak sa Carmelom Ezpaletom, CEO Dorna Sportsa, i potpredsjednikom Andaluzijske vlade Juanom Marinom kako bi raspravili o mogučnosti otvaranja utrke MotoGP […]