Zvijer na struju: Upoznajte Mustang sa 1400 električnih ‘konja’

Josip J

Ford Mustang Cobra Jet je ‘konjić’ nove generacije koja itekako jamči zabavu.

Kao znak koliko ozbiljno Ford shvaća elektrifikaciju, dokaz je najnoviji Cobra Jet koji je zamijenio tradicionalni osmocilindrični motor za bateriju.

Još nema tehničkih detalja, ali poznato je da nova Cobra ima 1400 KS i gotovo 1500 Nm okretnog momenta. Teško je postići takvu brojku bez korištenja teških baterija, ali svejedno ima dovoljno snage koja ovaj stroj katapultira za osam sekundi do 402 metra. Ford računa da će maksimalna brzina biti 270 km/h što je impresivno za električni jedan model.

Iako Ford to nigdje ne spominje, u videozapisu ispod se čuje nešto što zvuči poput promjene stupnja prijenosa, što ukazuje na upotrebu dvobrzinskog mjenjača. Za sada je to sve što znamo.

“Električni pogonski sklopovi daju nam potpuno novu vrstu performansi, a potpuno električni Cobra Jet 1400 jedan je od primjera potiskivanja nove tehnologije do krajnjih granica. Oduševljeni smo što ćemo pokazati što je sve moguće kada se i Mustang Mach-E, potpuno električni, pridružuje obitelji Mustang”, rekao je šef ‘Ford Iconsa’ Dave Pericak.

Foto: Netcarshow

Sljedeća objava

BMW je za predstavljanje novih M3 i M4 izabrao jedan hrvatski grad

BMW je u je nedavno predstavio svoje nove sportaše, odnosno modele M3 i M4. “Ikone su se vratile”, čuje se na početku promidžbenog spota koji je snimljen upravo u Hrvatskoj. Začudo, nije riječ o otoku Pagu koji služi kao kulisa brojnim premium markama poput Porschea, Bentleya i ostalih. BMW se odlučio […]